x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Loţiuni naturale pentru calmarea arsurilor solare

Loţiuni naturale pentru calmarea arsurilor solare

de Steluta Indrei    |    04 Aug 2012   •   21:00
Loţiuni naturale pentru calmarea arsurilor solare

Din dorinta de a avea pielea ciocolatie doar dupa un week-end la mare, uitam uneori ca razele soarelui sunt prea puternice si ne alegem cu arsuri usturatoare. Iata cateva solutii 100% naturale, eficiente pentru calmarea pielii arse de soare si usor de preparat acasa.

Masca racoritoare din castravete
Castravetele, care abunda in apa si substante nutritive, este ideal pentru a hidrata pielea arsa de soare si a potoli senzatia de usturime. Pentru aceasta masca racoritoare avem nevoie de un castravete, 30 ml de glicerina si 30 ml de apa de trandafiri (ambele se gasesc in farmacii sau magazine cu produse naturiste). Castravetele se da prin razatoarea mica, se pune intr-un tifon si se stoarce. Sucul obtinut se amesteca apoi cu glicerina si apa de trandafiri intr-un recipient cu capac ermetic. Agitati recipientul astfel incat ingredientele sa se omogenizeze bine. Aplicati masca pe zonele arse de soare ori de cate ori simtiti nevoia. Mixtura poate fi pastrata la frigider cateva zile.

Spray cu aloe vera
Proprietatile hidratante si antiinflamatoare ale aloei vera sunt foarte eficiente in calmarea si regenerarea pielii iritate de soare si vant. Lotiunea se prepara din 250 ml de suc de aloe vera, 20 de picaturi de ulei esential de levantica, 10 picaturi de ulei esential de rozmarin. Cele trei ingrediente se amesteca bine intr-un flacon prevazut cu vaporizator. Aplicati aceasta solutie pe pielea inrosita. Pastrata la frigider, lotiunea este valabila 4-6 luni. Poate fi utilizata si in sezonul rece in cazul pielii uscate de vant si frig.

Cataplasme cu pepene
O solutie rapida de prim-ajutor in cazul arsurilor solare este aplicarea direct pe zonele inflamate a unor felii de pepene galben sau rondele de rosii. Sa nu uitam ca si vestitul remediu la bunicii – iaurtul – si-a dovedit in timp eficienta in tratarea arsurilor provocate de expunerea abuziva la soare.

×