x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Machiaj de toamnă-iarnă

Machiaj de toamnă-iarnă

23 Oct 2007   •   00:00

Se poartă in acest sezon tenul palid, nebronzat, pielea cu aspect transparent. Accentele cad pe gură şi pe ochi, care sunt machiate in nuanţe puternice.

Se poartă in acest sezon tenul palid, nebronzat, pielea cu aspect transparent. Accentele cad pe gură şi pe ochi, care sunt machiate in nuanţe puternice. Vă amintiţi machiajul lui Elizabeth Taylor in filmul Cleopatra? Ei bine, in această toamnă, marile case de modă promovează acelaşi look cu cel al Cleopatrei. Astfel, sunt in trend, in sezonul toamnă-iarnă 2007, liniile trasate cu creionul kohl in prelungirea liniei externe a ochiului, fardul de pleoape aplicat din belşug pe pleoapa superioară. O atenţie deosebită se acordă şi sprăncenelor, care trebuie să fie bine definite, forma lor fiind aproape geometrică.

Insă machiajul trebuie aplicat pe un ten curat, hidratat, fără probleme. Inainte de a cheltui sume imense pe truse de machiaj de firmă, preocupaţi-vă de ingrijirea pielii. Pentru că nu se poartă in nici un sezon pielea uscată, cu pete şi cu porii dilataţi. O dată cu sosirea toamnei, una dintre cele mai mari probleme ale pielii de pe tot corpul este tendinţa spre deshidratare şi descuamare, cauzată de răcirea bruscă a vremii şi de vănt.

Demachiere

Demachierea este unul dintre primele gesturi care trebuie făcute pentru ingrijirea tenului. Şi nu doar seara, ca să scăpăm de machiajul de peste zi, ci şi dimineaţa, inainte de a aplica machiajul. Demachierea se efectuează cu discuri şi creme speciale pentru demachiat. Este important ca demachiantul să nu stea pe faţă mai mult de un minut-două. Iar după demachiere trebuie să ne clătim faţa cu apă minerală plată, arată dr Viviana Iordache, medic dermatolog in cadrul clinicii MikoMed. Şerveţelele demachiante nu sunt recomandate pentru uz frecvent, deoarece substanţa imbibată in ele rămăne vrănd-nevrănd pe faţă.

FOND DE TEN. Este extrem de important ca, după demachierea şi curăţarea riguroasă a tenului de impurităţi şi de excesul de sebum, să ne hidratăm pielea. Inainte de aplicarea fondului de ten, este obligatoriu să folosiţi o cremă hidratantă. In caz contrar, fondul de ten poate intra in stratul profund al pielii, lucru care măreşte riscul de a astupa porii. In plus, in cazul in care rămăne timp indelungat pe faţă, fondul de ten poate să producă iritaţii. In această situaţie, tenul se inroşeşte, pentru că stratul lipidic protector nu este suficient, arată specialistul nostru, medicul dermatolog Viviana Iordache.

CEARCĂNE. Atăt pentru cearcăne, căt şi pentru pungile de sub ochi, primele soluţii de prevenire sunt somnul odihnitor şi hidratarea (doi litri de apă zilnic), pentru a asigura un bun drenaj. Iar pentru atenuarea lor există o gamă de produse cosmetice şi de soluţii naturale. Masajul cu creme pe bază de coenzima Q10 este un remediu eficient pentru "ochii umflaţi". Totodată, cuburile de gheaţă, feliile de castravete ţinute la congelator cinci-zece minute şi aplicate sub pleoape reduc edemele si tonifiază pielea.

×
Subiecte în articol: cosmetica