x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Machiaj pastel, tendinţa anului 2012

Machiaj pastel, tendinţa anului 2012

de Steluta Indrei    |    02 Mar 2012   •   21:00
Machiaj pastel, tendinţa anului 2012

Sunt vesele, primavaratice, jucause, delicate. Culorile pastel se regasesc anul acesta in toate produsele de machiaj: farduri, blush-uri, rujuri, gloss-uri si chiar eye-liner-uri. Pleoape verde menta, ten in nuante de piersica, buze roz fondant. Evident, nu toate in acelasi timp. Stilistii ne propun o astfel de tusa indrazneata in combinatie cu sublinieri discrete ale celorlalte trasaturi. Explicatii.

Pentru a evidentia buzele, rozul intens, mat este in voga primavara aceasta. Asociate cu un ten aproape de perfectiune, buzele roz sunt incre­dibil de senzuale. Ochii au nevoie doar de sublinierea genelor cu mascara.

Nuanta liliacului este fermecatoare pe pleoape. Privirea capata o nota de tendrete, romantism, care se intensifica prin mascara.

Pentru un machiaj pastel reusit, cel mai bine este sa mizam pe simplitate. Asta inseamna un make-up nude, delicat: blush piersica in obraji, gloss natural, sublinierea sprancenelor, mascara.

Vara, ochii vor fi pusi in valoare cu o nuanta de bleu deschis, aproape metalic, asemenea cerului intr-o zi senina. Se asociaza cu eye-liner de aceeasi culoare pentru a sublinia radacina genelor.

Pentru machiajul de seara, pleoapele in nuante de verde menta reprezinta un must-have vara aceasta pentru blonde, roscate sau brunete. Cu conditia de a alege make-up nude sau roz pal pentru buze si obraji.

De altfel, verdele menta este culoarea anului 2012. Este prezenta pe podiumuri atat in ma­chiaj, cat si in colectiile de imbracaminte.

In 2012, tenul trebuie sa atinga perfectiunea, naturaletea aproape ireala. Se utilizeaza fond de ten de cea mai buna calitate si doar putin blush roz pentru a da acel aspect specific de ten sanatos si ingrijit. Si pentru ca fondul de ten este capital, iata mai multe detalii despre produsele nou-aparute in acest sezon. Sunt cosmetice de lux cu ingrediente high-tech. Sunt de domeniul trecutului fondurile de ten cu texturi grele, care amplifica imperfectiunile si dau un efect de masca. Acum, fondul de ten este fluid, respecta fiecare tip de ten, confera chipului un aspect natural, fin si luminos. Asta datorita compozitiei revolutionare: molecule pure, polimeri, substante translucide, uleiuri volatile si glicerina organica. De la prima aplicare, fondul de ten are o textura fina si satinata. Cu un fond de ten noncomedogen nu exista riscul unor surprize neplacute, cum ar fi iritatiile, astuparea porilor, cosurile. Noile fonduri de ten de ca­litate nu contin parfum, aditivi sau conservanti.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos