x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Mască din banane, smântână şi miere

Mască din banane, smântână şi miere

de Gina Matei    |    09 Feb 2010   •   00:00
Mască din banane, smântână şi miere
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Frumuseţea este la îndemâna oricui. Nu neapărat la un salon, ci chiar acasă. Nu cu ajutorul cosmeticelor costisitoare, ci cu remedii naturiste. Pentru aceasta trebuie să avem ceva timp liber şi să respectăm sfaturile venite din partea Cristinei Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med.



BĂI CU PLANTE
Frumuseţea înseamnă înainte de orice igienă. Aşadar, băile zilnice sunt primul pas spre frumuseţe. Pentru că săpunul pe care îl folosiţi vă poate usca pielea, îl puteţi înlocui cu unul bio.

Pe lângă băile zilnice, există băile nutritive, băile cu plante care asigură hrănirea dinspre exterior a epidermului. Băile cu petale de trandafiri, flori de gălbenele, levănţică, ace de brad, nalba de grădină, sânziene, muşeţel sunt doar câteva dintre băile care fac bine pielii, dar şi tonusului dumneavoastră, pentru că vă pot relaxa după o zi obositoare.

Aceste plante pot fi adăugate în apă sau se pot face infuzii, care se adaugă ulterior în apă. "Atenţie şi la temperatura apei! Apa fierbinte usucă pielea, dilată vasele de sânge, accentuează cuperoza şi agravează varicele", atrage atenţia specialistul nostru.

RECOMANDĂRI
n) Băile nutritive nu se efectuează zilnic. Indicat ar fi o dată pe săptămână, însă ideal este de două ori pe săptămână;
n) Baia nu trebuie să dureze mai mult de 15 minute;
n) După baia cu plante, faceţi un duş. De preferat ar fi unul de tip scoţian, în care se alternează apa caldă cu apa rece.

La fel de benefice sunt şi băile cu sare grunjoasă, care purifică celulele şi hrănesc celulele.

Loţiunea de corp din comerţ poate fi înlocuită cu un ulei natural. Modul de preparare ne-a fost divulgat de specialistul nostru, care ne asigură că efectul o să fie pe placul nostru, dar mai ales al pielii noastre. Reţeta este simplă, iar ingredientele pot fi achiziţionate de la plafar.

Se amestecă în părţi egale ulei de măsline, ulei de sâmburi de struguri şi ulei de migdale. Ulterior, se pot adăuga diverse esenţe sau plante, "de exemplu, florile de levănţică au un rol relaxant", adaugă specialistul nostru.

GOMAJ BLÂND
Doctorul Cristina Bălănescu ne recomandă un gomaj blând, care nu agresează pielea. Într-un bol se amestecă 200 ml ulei de măsline şi 2 linguri cu mălai. Se întinde uniform pe corp şi, după 15 minute, se curăţă cu apă călduţă.

PENTRU DECOLTEU
Pentru ca zona decolteului să nu vă trădeze vârsta, apelaţi la o mască din banane, smântână şi miere. Această mască se aplică de cel puţin două ori pe săptămână. De asemenea, puteţi să vă hidrataţi pielea din această zonă prin aplicarea unor felii de castravete şi portocală. Clătiţi apoi cu apă rece, pentru păstrarea tonusului.

×
Subiecte în articol: cosmetica