x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Măşti cu ou şi ulei de măsline pentru păr

Măşti cu ou şi ulei de măsline pentru păr

de Gina Matei    |    16 Feb 2010   •   00:00
Măşti cu ou şi ulei de măsline pentru păr
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Şampon. Înainte de orice, părul trebuie să fie curat. Şi pentru că părul diferă de la persoană la persoană, inclusiv şamponul trebuie să se adapteze necesităţilor acestuia. Neadaptarea şamponului nu face decât să accentueze problemele sau să facă posibilă apariţia altora.



Astfel, specialistul nostru vă sugerează să citiţi cu mare atenţie eticheta. Din fericire, în comerţ există şampoane pentru păr vopsit, degradat, gras, uscat.

Potrivit Cristinei Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare la Centrul Medical Clar Med, o alternativă la şampoanele din comerţ o reprezintă şampoanele pe bază de plante. Astfel, şampoanele pe bază de urzică sunt recomandate pentru părul care cade, dar şi împotriva mătreţii. Pentru părul gras, încercaţi şampoanele pe bază de lămâie. Pentru părul uscat sau deteriorat sunt ideale şampoanele pe bază de tei.

 Recomandare: Atenţie la frecvenţa spălării! Pentru că părul gras se îngraşă foarte repede, totuşi nu e indicat să-l spălăm în fiecare zi, pentru că glandele secretă astfel mai mult sebum. Părul normal se poate spăla o dată sau de două ori pe săptămână.

Contraindicate: Evitaţi şampoanele cu parabeni şi conservanţi.

BALSAM. Pentru că are un efect regenerator şi nutritiv, balsamul prelungeşte efectul şamponului. Totodată, componenetele acestuia au proprietatea de a reface rapid structura degradată a firului de păr, de a-l face mai suplu, ceea ce permite periajul uşor. Ca şi în cazul şamponului, trebuie să citeşti cu mare atenţie eticheta înainte de a cumpăra produsul! Specialistul nostru te sfătuieşte să alegi balsamul astfel: cu efect de volum pentru părul fin, protector pentru părul vopsit, strălucitor pentru părul tern, hidratant pentru părul uscat şi degradat.

Balsamul se aplică pe părul proaspăt spălat. "Nu uscat!", atrage atenţia specialistul nostru. Se masează uşor vârfurile părului cu o cantitate mică de balsam şi se lasă câteva minute să acţioneze.

După aplicarea balsamului, părul trebuie clătit bine, pentru că resturile rămase încarcă firul de păr, acesta devenind tern şi lipsit de strălucire.

Recomandare: Balsamul se foloseşte ori de câte ori cere părul tău. Astfel, pentru un păr neted nu se aplică la fiecare spălare, în schimb pentru părul uscat şi degradat se foloseşte la fiecare spălare.

Mască hidratantă.
Nu mai e un secret că, indiferent de tipul părului, acesta are nevoie de hidratare. Nimic mai simplu: apelaţi la măştile hidratante! Doctorul Cristina Bălănescu vindică masca de gălbenuş de ou potrivită tuturor tipurilor de păr. Gălbenuşul de ou se aplică la rădăcina firului de păr - în cazul în care părul este lung se fac cărări şi se lasă o jumătate de oră, apoi părul se clăteşte. Pentru părul uscat şi degradat, eficientă este masca preparată dintr-un gălbenuş de ou cu smântână. De asemenea, gălbenuşul de ou se poate asocia cu uleiul de măsline.

APĂ RECE! Atenţie la cantitatea de şampon pe care o aplici! În exces, şamponul afectează firul de păr sau pielea capului. În prima etapă, se aplică o cantitate mai mare de şampon masând bine scalpul. După ce se clăteşte, se mai aplică o cantitate foarte mică de şampon, pentru a realiza curăţarea în profunzime. Clătirea este foarte importantă, fiind nevoie de apă din belşug pentru a îndepărta tot şamponul şi toate impurităţile. Pentru un plus de strălucire se recomandă ca ultimul jet să fie cu apă rece.

×
Subiecte în articol: terapii complementare