x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Măşti din fructe şi argilă

Măşti din fructe şi argilă

de Gina Matei    |    03 Aug 2010   •   00:00
Măşti din fructe şi argilă

E uşor să ai un ten de invidiat. Îţi vin în ajutor fructele din acest sezon şi sfaturile Cristinei Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.



Primul sfat venit din partea specialistului nostru este ca, în paralel cu aplicarea măştilor din fructe, să faceţi şi o cură de detoxifiere. Pentru ca pielea să fie frumoasă la exterior, trebuie hrănită din interior. "Aşadar, mâncaţi 500 g de fructe zilnic", spune specialistul nostru. Rezultatul o să vă placă cu siguranţă.

UŞOR DE PREPARAT
Caisele conţin antioxidanţi care menţin pielea tânără. "Măştile sunt uşor de preparat şi aplicat", precizează specialistul nostru. Astfel, o caisă se rupe în două, se aruncă sâmburele, apoi se aplică uşor pe faţă. Sucul şi partea cărnoasă vor fi menţinute pe faţă până se usucă, aproximativ 20 de minute. După acest interval, faţa se va clăti cu infuzie călduţă de muşeţel sau tei. Specialistul nostru recomandă ca aceste măşti să se aplice de trei-patru ori pe săptămână.
Pentru o altă mască pe bază de caise este nevoie de un ou, care se amestecă cu o linguriţă de ulei de măsline presat la rece, până ce se obţine o pastă omogenă. Se adaugă o linguriţă de miere şi pulpa zdrobită a unei caise bine coapte. Produsul se aplică pe ten şi decolteu. Se lasă 20 de minute să acţioneze. Această mască este bună pentru toate tipurile de ten.

PENTRU TEN OBOSIT
Se zdrobesc trei caise proaspete, fără pieliţă. Se adaugă o linguriţă de ulei de măsline presat la rece şi o linguriţă de smântână. Cu acest amestec se masează uşor obrazul cu mişcări circulare, se lasă să pătrundă în piele şi se clăteşte faţa cu apă călduţă.

TEN CA DE PIERSICĂ
La fel de benefice sunt şi piersicile. Acestea se pot aplica pe faţă după ce au fost tăiate felii. O mască simplă se obţine dintr-o piersică bine coaptă, curăţată de pieliţă şi sâmbure, strivită şi amestecată cu două linguriţe de argilă până la omogenizare. Amestecul astfel obţinut se întinde pe ten şi decolteu şi se lasă 20 de minute să acţioneze. Resturile se îndepărtează cu apă călduţă şi apoi se stropeşte faţa cu apă rece.
Tot în această perioadă vă puteţi bucura de măştile cu zmeură, mure şi fragi, ne recomandă doctorul Cristina Bălănescu. Toate aceste fructe sunt bune pentru tenurile grase, dar şi pentru cele uscate. De asemenea, pentru tenul uscat, specialistul nostru recomandă măştile cu pepene galben.

CÂND?
Măştile cu fructe se aplică seara, după procesul de demachiere. Se lasă 20 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă. În final, aplicaţi crema folosită în mod curent.

×
Subiecte în articol: cosmetica