x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Măşti naturale pentru a stopa căderea părului

Măşti naturale pentru a stopa căderea părului

de Steluta Indrei    |    08 Mar 2013   •   20:45
Măşti naturale pentru a stopa căderea părului
Sursa foto: Thinkstock

În medie, este normal să pierdem circa 50 de fire de păr zilnic. Dacă însă rămânem fără 100-120 de fire pe zi, atunci este cazul să ne îngrijorăm şi să facem ceva pentru a stopa căderea masivă a părului. Conform Academiei Americane de Dermatologie, pierderea părului este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe femei. Statisticile arată că trei din patru femei pot constata, mai devreme sau mai târziu în viaţă, că podoaba lor capilară este ameninţată de alopecie. Deşi femeile nu riscă pierderea completă a părului pe anumite porţiuni, cum se întâmplă cu chelia în cazul bărbaţilor, ele pot avea totuşi o rărire importantă a părului, cu consecinţe fizice şi psihice destul de serioase. Din fericire, există soluţii naturale, puţin costisitoare, care pot preveni căderea părului. Măştile pentru păr, preparate din ingrediente naturale, sunt unele dintre cele mai eficiente tratamente capilare. Aflaţi în continuare cele mai cunoscute măşti contra alopeciei.

Urzica
Substanţele nutritive prezente în frunzele urzicilor fac din această plantă cea mai eficientă armă naturală împotriva căderii părului. Fierul, aminoacizii, zincul, siliciul şi vitaminele B contribuie din plin la regenerarea podoabei capilare. Masca se prepară astfel: într-un amestec din 500 ml apă, 500 ml oţet din mere şi miere, 500 ml de alcool 60 ° se lasă la macerat, timp de 10 zile, 100 de grame de urzici verzi. Se masează rădăcina firului de păr cu câteva picături din acest macerat, în fiecare seară, pe o perioadă de 2-3 săptămâni.

Drojdia de bere
Bogată în vitamine din grupul B, drojdia de bere este renumită pentru proprietatea de a conferi rezistenţă şi strălucire firului de păr. Iată de ce o cură cu drojdie de bere este ideală pentru prevenirea căderii părului legată de schimbarea anotimpurilor, de perioade încărcate, stresante, obositoare sau de alimentaţia dezechilibrată. Se administrează 15 comprimate de drojdie de bere pe zi, pe durata a două luni. Odată ce părul şi-a redobândit vitalitatea şi cade mai puţin, se continuă încă o lună cura, cu 7-8 comprimate zilnic.

Ulei de măsline
Pentru părul uscat şi aspru, cu vârfuri despicate, uleiul de măsline face minuni, pentru că hrăneşte rădăcina capilară cu acizi graşi omega 3 şi vitamina E. Încercaţi următoarea mască regeneratoare: în 250 ml ulei de măsline lăsaţi la macerat, timp de 3 zile, 50 de grame de creson, 15 fructe uscate de ienupăr şi două linguri de seminţe de conduraşi (se găsesc la magazine naturiste). Aplicaţi masca la rădăcini şi apoi pe toată lungimea firelor de păr. Înfăşuraţi-vă capul într-un prosop, lăsaţi să acţioneze o oră şi apoi spălaţi părul.

×