x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Măşti pentru un ten ca piersica

Măşti pentru un ten ca piersica

de Andrada Floria    |    05 Aug 2008   •   00:00

Vara, oferta de fructe, legume şi flori care ne fac pielea luminoasă este suficient de variată, încît satisface nevoile tuturor tipurilor de ten.



Vara, oferta de fructe, legume şi flori care ne fac pielea luminoasă este suficient de variată, încît satisface nevoile tuturor tipurilor de ten. Dr Larisa Ionescu-Călineşti, medic primar medicină internă, cu specializare în apifitoterapie, din cadrul Institutului Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă, ne recomandă să folosim coacăzele şi afinele pentru tenul gras şi să ne facem măşti din castraveţi, dacă avem tenul uscat, deshidratat. Castravetele are atît proprietăţi emoliente, cît şi calmante, fiind indicat în măştile destinate persoanelor cu tenul iritat.

Piele îmbătrînită

Iar pentru pielea îmbătrînită sînt eficiente măştile sau cremele pe bază de piersici sau caise, arată specialistul nostru. 100 de grame de caise conţin 500 micrograme de betacaroten, un antioxidant cu efect fotoprotector care previne îmbătrînirea precoce a pielii. Aceeaşi cantitate de piersici conţine 100 de micrograme de betacaroten.

Pentru tenul ofilit şi uscat, dr Ionescu-Călineşti propune o mască preparată dintr-o piersică de mărime medie, bine coaptă şi o lingură de miere. Daţi piersica prin blender pînă obţineţi o pastă consistentă, amestecaţi-o cu mierea şi aplicaţi masca astfel obţinută pe faţa bine curăţată în prealabil. Lăsaţi-o să acţioneze 15 minute, după care clătiţi faţa cu apă călduţă. Pentru eliminarea impurităţilor, puteţi face zilnic fricţionări ale feţei cu felii de piersică. Aplicate pe ten cinci minute, feliile de piersică hidratează pielea şi îi redau elasticitatea.

Tot pentru efectul de menţinere a supleţii şi elasticităţii pielii ni se recomandă să aplicăm o mască pe bază de pepene galben. Indicat mai ales persoanelor cu ten uscat, sucul de pepene galben are efect calmant, hidratant şi remineralizant. El este indicat pentru tonifierea pielii. Cu sucul din pepene galben se pot face în fiecare zi loţionări ale tenului.

GĂLBENELE.
August este luna în care se recoltează gălbenelele, plante cu multiple beneficii pentru menţinerea sănătăţii tenului. Pentru tenul iritat, sensibil, specialistul nostru ne recomandă să ne preparăm măşti cosmetice dintr-un amestec de gălbenele pisate, caolin (argilă albă) şi ulei de măsline. Aceste măşti au efect calmant, antiinflamator şi au proprietăţi regeneratoare.

×
Subiecte în articol: cosmetica