x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Miere, din cap până în picioare

Miere, din cap până în picioare

de Gina Matei    |    28 Sep 2010   •   00:00
Miere, din cap până în picioare
Sursa foto: /Thinkstock

Mierea este produsul natural cel mai bogat în minerale şi vitamine. Pentru a ne bucura de beneficiile mierii o putem consuma ca aliment şi, implicit, ca tratament. Dar mierea este mai mult decât un aliment-tratament. Este un veritabil aliat din punct de vedere cosmetic, spune Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.

Cea mai simplă metodă de a folosi mierea cu rol cosmetic este de a o aplica pe orice zonă. Efectul: hrăneşte pielea, ajută la refacerea ţesuturilor, previne apariţia ridurilor. "Cu cât mierea este folosită la vârste mai mici, cu atât efectul este mai îndelungat", precizează specialistul nostru.

PENTRU TEN
Dar mierea poate fi asociată cu alte produse pentru un aport mai mare de vitamine şi minerale. Măşti foarte hrănitoare se pot obţine prin asocierea mierii cu fructele de sezon. Este indicat ca aceste măşti să se aplice şi pe mâini, şi pe buze, zone destul de neglijate, dar care au nevoie de hidratare.
Tenul uscat are nevoie de o mască puternic hidratantă. Specialistul nostru o recomandă pe cea obţinută din amestecul de miere cu piure de avocado. Se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă din abundenţă.
Tenului gras îi face bine, spune specialistul nostru, o mască din miere şi castravete sau kiwi.

Persoanelor care au tenul normal, specialistul nostru le indică să alterneze măştile recomandate pentru ten uscat şi pentru ten gras. Aceste măşti pot fi aplicate pe întreg corpul, nu doar pe faţă.

PENTRU PĂR
Pentru un păr rezistent se aplică o mască pe bază de miere şi ulei de măsline, la care se mai poate adăuga zeama de la o jumătate de lămâie. Specialistul nostru recomandă ca această mască să se aplice cu precădere în sezonul rece.
Însă cea mai simplă şi hrănitoare mască este cea preparată din două linguri de miere şi un gălbenuş de ou. Se amestecă foarte bine ingredientele şi se aplică pe părul ud, uniformizat.
Dacă vreţi ca aceste măşti să dea rezultatul scontat, este indicat să renunţaţi la uscătorul de păr şi la placa de întins părul.

Măştile hrănitoare pe bază de miere hrănesc firul de păr, îl fac mai puternic şi mai strălucitor, îi redau supleţea şi vigoarea. Ideal este ca masca cu miere să se aplice după spălare, aşteptându-se să acţioneze aproximativ 15 minute. Ulterior, se clăteşte cu apă călduţă.

MIERE ŞI LAPTE
O mască hidratantă se obţine din amestecul mierii cu lapte. Astfel, se amestecă 2 linguri de miere cu 2 linguri de lapte şi se întinde amestecul pe faţă şi pe gât. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

×
Subiecte în articol: cosmetica