x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Natural, fără adaosuri

Natural, fără adaosuri

de Anca Aldea    |    15 Dec 2012   •   00:10
Natural, fără adaosuri
Sursa foto: Thinkstock

Îngrijoraţi de gabaritul americanilor, câţiva cercetători au început o campanie de promovare a dietelor cu alimente care îţi aduc aproape instant zâmbetul pe buze. Psihiatrul Drew Ramsey spune că, în general, este bine să evităm grăsimile şi zaharurile şi ne sfătuieşte să nu mai dăm crezare tuturor produselor de pe piaţă. El susţine că, de exemplu, nectarul de agave, vândut în SUA ca înlocuitor natural al zahărului, este mai degrabă o bombă alimentară. “Excesul de fructoză din agave creşte riscul sindromului metabolic, o dereglare metabolică a ţesutului adipos, care determină, între altele, stări psihice instabile la persoanele în cauză”, a declarat Ramsey. Psihiatrul le recomandă pacienţilor săi folosirea siropului obţinut sută la sută din arţar şi miere de albine – aceşti înlocuitori ai zahărului conţin substanţe minerale importante pentru organism.

Nutriţioniştii îi sfătuiesc pe americanii obezi şi supraponderali să renunţe definitiv la şunca obţinută de la fermele de porci unde sunt folosite îngrăşăminte cu antibiotice. Acest tip de mezel este deseori injectat cu zahăr, sare şi alte ingrediente de care organismul uman nu are nevoie. Combinaţia nepotrivită de subtsanţe dintr-un astfel de produs produce, în corpul nostru, proastă dispoziţie şi migrene. Chiar simi nevoia să fii depresiv tot timpul?

Pe lista alimentelor care ar trebui evitate de oricine simte nevoia să mai şi râdă din când în când se află şi băuturile carbogazoase. Studiile arată că un american consumă, în medie, 600 de sticle de astfel de băuturi pe an. Odată ajunse în organism, ele se transformă în grăsime şi grăsimea, după cum ştim deja, ne dă mari bătăi de cap. Drew Ramsey recomandă înlocuirea băuturilor carbogazoase cumpărate de-a gata din comerţ cu o combinaţie isteaţă dintre apă minerală şi suc naturală de fructe.

Un loc de frunte în lista alimentelor ce ar trebui să rămână pe rafturile magazinelor îl ocupă margarina. Oamenii de ştiinţă insistă că acest produs care se vrea asemănător untului este, de fapt, un complex de grăsimi industriale nocive organismului uman. Ţineţi minte vorbele dr. Ramsey: Margarina este un aliment fals, iar corpul nostru nu ştie cum să îl proceseze! (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: diete