x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Nutriționiștii ne dau vești bune, putem mânca orice, dar cu o condiție

Nutriționiștii ne dau vești bune, putem mânca orice, dar cu o condiție

23 Noi 2017   •   11:32
Nutriționiștii ne dau vești bune, putem mânca orice, dar cu o condiție

 Peste 400 de persoane din ţară şi din străinătate participă la a 7-a ediţie a Conferinţei naţionale cu participare internaţională "Nutriţia - Medicina viitorului". 

Oana Stanciu, asistent universitar la disciplina Bromatologie, igienă şi nutriţie şi membru în comitetul organizatoric al evenimentului, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că alimentele trebuie să fie în primul rând de calitate. 

"Nimic nu este interzis decât la persoanele care au o anumită patologie şi care nu suportă un anumit aliment din cauza unei patologii. Din punct de vedere al alimentelor, nu este nimic interzis atâta timp cât totul este cu măsură şi atâta timp cât este un produs de calitate. Putem să spunem că sunt interzise produsele în care există riscul sau despre care se cunoaşte că pot avea anumite substanţe pe care le ştim că sunt toxice pentru organism, dar nu înseamnă că trebuie să mergem într-o extremă şi să considerăm că sunt interzise unele alimente. Importantă este alegerea calitativă şi cantitativă a produselor în general, a alimentelor", a spus Oana Stanciu. 

Conferinţa "Nutriţia - Medicina viitoruluih, care se desfăşoară în perioada 23-24 noiembrie, la Cluj-Napoca, este organizată de Asociaţia Nutriţie şi Sănătate împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca, iar o noutate a acestei ediţii este alăturarea în programul conferinţei a Colocviului francofon privind nutriţia şi siguranţa alimentară "Nutrisur". 

"Prin astfel de evenimente ne dorim, pe de o parte, formarea profesională a celor care lucrează în domeniul nutriţiei, dar şi încercarea de a promova, să zicem, un stil de viaţă sănătos, care presupune o alimentaţie corectă, care, în primul şi în primul rând, se bazează pe ceea ce noi numim distribuirea meselor corect - anume trei mese pe zi şi două gustări între mese - şi, în plus, pe alegerea corectă a alimentelor din punct de vedere calitativ. Mai bine să alegem un produs calitativ bun în detrimentul celor mai slabe calitativ, chiar dacă acest lucru presupune să mâncăm o cantitate mai mică uneori", a mai spus Oana Stanciu. 

Prelegerile sunt susţinute de peste 40 de speakeri din universităţi clujene şi instituţii partenere din ţară şi din străinătate (Italia, Franţa, Israel, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia şi Germania). 

Conferinţa se adresează studenţilor, absolvenţilor şi practicienilor în nutriţie şi dietetică, medicină, farmacie, asistenţă medicală, biologie, chimie, medicină alternativă, iar temele vizează dietoterapia, nutrigenetica şi nutrigenomica, nutriţia sportivă, rolul dieteticianului în îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei şi prevenţia prin educaţie. AGERPRES

×