x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Oana Turcu are leac împotriva iritaţiilor de după epilat! Iată ce propune!

Oana Turcu are leac împotriva iritaţiilor de după epilat! Iată ce propune!

de Cosmina Stoicescu    |    13 Sep 2012   •   15:37
Oana Turcu are leac împotriva iritaţiilor de după epilat! Iată ce propune!

Oana Turcu le ofera femeilor cateva sfaturi utile care sa le fereasca de complicatiile ce pot aparea in urma epilatului. Printre complicatii, foliculita este una dintre cele mai des intalnite afectiuni.

“Trebuie sa ne epilam cu ceara in zona intima si sa evitam folosirea lamei de barbierit. Nu doar ca firul de par va creste mai gros, insa sunt sanse ca zona sa se infecteze atat de la lama metalica, cat si de la atingerea cu materialele textile ale hainelor sau ale lenjeriei intime.

Este indicat sa va epilati cu ceara, iar recomandarea mea ar fi o ceara cu miere. Este consistenta si elimina firele de par fata a avea efecte secundare. Dupa epilare, pielea trebuie calmata, iar recomandarea mea ar fi un lapte cu ulei de masline, urzica, musetel si esenta de portocala amara.

Tineti minte ca, inaintea epilatului, este indicat sa va pregatiti pielea printr-un dus cu gel scrub, care deschide porii si lasa firul de par sa iasa la suprafata.

Dupa epilat, dimineata si seara, pentru o ingrijire completa, se poate folosi si o crema care favorizeaza exfolierea celulelor moarte, eliminand si firele de sub piele', declara Oana Turcu.

×