x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Obiceiuri simple cu beneficii sănătoase

Obiceiuri simple cu beneficii sănătoase

10 Iun 2019   •   20:30
Obiceiuri simple cu beneficii sănătoase
Sursa foto: Hyrma/Getty Images/iStockphoto

Nu trebuie să faci lucruri nemaipomenite pentru a avea o viață bună. Sunt câteva obiceiuri pe care, dacă le practici în fiecare zi, îți vor aduce beneficii pe termen lung. Nu sunt nici grele, nu necesită nici mult timp, doar să fii consecvent.

Îngrijirea dinților este foarte importantă pentru sănătate. Periajul acestora trebuie să dureze minimum 2 minute, de două ori pe zi. În plus, este indicat să folosești ața dentară și apa de gură. Așa vei ține cariile departe și vei avea o bună igienă bucală care te va scăpa de problemele gingivale, parodontoză și respirația urât mirositoare.

Consumă mai multă apă zilnic. Aproximativ doi litri de lichide îți vor asigura o hidratare optimă, care va împiedica uscarea și îmbătrânirea pielii, dar te va feri și de multe afecțiuni. Este însă important să eviți sucurile și băuturile acidulate.

Într-un oraș mare este dificil să nu devii stresat, agitat, nervos. Însă nu uita că aceste stări îți vor provoca multe probleme medicale. Poți să le eviți dacă dormi 8 ore pe noapte,  faci puțin sport, ieși la o întâlnire cu prietenii. Mai ales acum, că a venit vara, stai mai mult în natură.

Chiar dacă îți place să mănânci carne, măcar o zi pe săptămână ia o pauză și consumă în schimb mai multe legume de sezon. Iar dacă simți nevoia de ceva dulce, alege fructele și cerealele în locul deserturilor procesate.

Gătește mai mult acasă pentru că mâncarea din oraș este adesea condimentată și conține aditivi. În plus, vei mânca mai puțin și mai ieftin.

 

Dacă ai drumuri de făcut, ia cu tine o sticlă de apă. Mai ales în zilele toride de vară este important să te hidratezi bine, astfel vei evita stările de rău provocate de căldură și traficul aglomerat.

 

Bucură-te de viață

Fă-ți planuri pe termen scurt și lung. Dorința de a le realiza te va ajuta să fii disciplinat și îți va forma obiceiuri bune. Zâmbește, râzi mai mult și bucura-te de ce ai. Pleacă într-o scurtă excursie, de o zi sau două, la sfârșitul săptămânii. Vei scăpa de oboseală și îți vei încărca bateriile. La fiecare oră de muncă, fă câteva minute pauză și plimbă-te prin birou. Fă-ți singur curat în casă. Te vei mișca și vei arde câteva calorii.

×