x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Operaţie cu laser nereuşită. Probleme mari de vedere pentru un tânăr care a optat pentru operaţia cu laser

Operaţie cu laser nereuşită. Probleme mari de vedere pentru un tânăr care a optat pentru operaţia cu laser

05 Feb 2019   •   14:32
Operaţie cu laser nereuşită. Probleme mari de vedere pentru un tânăr care a optat pentru operaţia cu laser

Când Sohaib Ashraf s-a dus să facă o intervenţie cu laser la ochi, pentru a-şi corecta miopia, s-a aflat în clinică timp de 30 de minute – procedura a durat doar 10 minute – acesta a avut speranţe mari în privinţa rezultatelor, scrie Daily Mail.

“Voiam să pot să citesc ceasul dimineaţa fără să fie nevoie să îmi mai caut ochelarii”, a spus Sohaib. Acesta a purtat ochelari de la vârsta de cinci ani.

Procedura de intervenţie cu laserul i-a schimbat viaţa într-un mod neaşteptat. De când a făcut procedura în urmă cu şase ani, Sohaib, acum în vârstă de 32 de ani, are o vedere şi mai slabă. Mai mult, acesta suferă de o durere ascuţită şi permanentă la nivelul ochilor.

“Nu se opreşte niciodată – Nu am mai avut un somn decent de la operaţie, pentru că trebuie să mă trezesc la fiecare oră să îmi pun picături”, a spus acesta.

Sohaib a fost tratat cu LASEK, o procedură în cadrul căreia epiteliul este reaşezat peste stroma corneeană, pentru a corecta defectele de vedere.

“Este o tehnică valabilă peste tot, am crezut că este în regulă, în special pentru că era făcută de chirurgi profesionişti. Am găsit nişte poveşti horror pe Internet, dar le-am ignorat. Am făcut unele căutări în privinţa celor mai buni chirurgi şi am ales unul din Manchester.”, a mai spus acesta.

Sohaib a făcut procedura în ianuarie 2013. O săptămână mai târziu, acesta a început să simtă o durere ascuţită, de parcă cineva îl “înţepa în ochi”. Durerea a fost provocată de faptul că suprafaţa ochiului a fost distrusă.

La acel moment, Sohaib a fost anunţat că durerile vin pentru că are ochii uscaţi şi i s-au oferit picături. Situaţia nu s-a îmunătăţit, aşa că Sohaib a fost nevoit să se întoarcă la clinică, lună după lună. În cele din urmă, acesta a fost diagnosticat cu eroziunea corneei recurente, iar la doi ani după prima procedură, i s-a oferit o alta, însă Sohaib a refuzat, din cauza că nu exista nicio asigurare pe termen lung cu privire la noua procedură la care urma să fie supus.

În ciuda experienţei lui Sohaib, majoritatea pacienţilor care optează pentru o intervenţie cu laserul sunt mulţumiţi de rezultate, iar un studiu a descoperit că 98% dintre pacieni sunt mulţumiţi. Rata de apariţie a complicaţiilor este “mică”.

 

 

×
Subiecte în articol: operatie cu laser operatie la ochi lasek