x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pantofii Manolo Blahnik şi la Liberty

Pantofii Manolo Blahnik şi la Liberty

de Simina Stan    |    10 Oct 2010   •   00:00
Pantofii Manolo Blahnik şi la Liberty

În septembrie 2010, concurenţa între cele mai so­fisticate magazine din Londra a atins apogeul. Dacă Selfridges a deschis pe 23 Ga­le­riile pantofilor, unde vor fi expuse 55.000 de modele, ce aparţin unor branduri ca: Roger Vivier, Jimmy Choo, Christian Louboutin sau Topshop Uggs şi Havaianas, atunci elegantul Liberty, unul dintre cele mai luxoase şi sofisticate magazine din lu­me, a abordat diferit sezonul toamnă/iarnă 2010, prin lansarea unei colecţii exclusive Ma­nolo Blahnik pentru Liberty.

"World of Manolo boutique" a fost lansat în cadrul evenimentului "Noaptea albă a modei", organizat de Vogue UK la 8 septembrie 2010, la Londra. Amenajat la parterul opulentului magazin, "World of Manolo boutique" va fi găzduit de Liberty până la sfârşitul lunii decembrie. Manolo Blahnik a rea­lizat şi designul vitrinelor din Strada Great Marlborough, iar pentru Săr­bătorile de Crăciun plănuieşte să redea celebrului magazin o atmosferă "de modă veche" tipic englezească, ce se potriveşte perfect cu tendinţele sezonului. Rezultatul final reprezintă atât pasiunea pentru arhitectură a maestrului, cât şi cea pentru ilustraţiile lui Aubrey Beardsley. Manolo Blahnik colaborează pentru   amenajarea magazinelor sale cu arhitecţii de la Data Nature Associates, care îi pun în practică schiţele, urmând indicaţiile stricte ale designerului. "World of Manolo boutique" are oglinzi neobişnuit de mari, canapele îmbrăcate în mătase fucsia şi verde pal, culorile preferate ale maestrului, iar desene în trompe l'oeil decorează pereţii încăperii, în timp ce creaţiile Manolo Blahnik sunt expuse pe elemente din feronărie în stil Art Nouveau. Pantofii lui Manolo se găsesc în cele 12 magazine proprii din întreaga lume, dar încălţămintea rea­lizată exclusiv pentru Liberty se poate achiziţiona doar în acest loc. De ce a ales acest magazin? "Îmi place clădirea, îmi plac oamenii care vin aici, îmi place ce se vinde aici", afirmă Manolo Blahnik într-un interviu pentru Vogue UK. Cele patru modele realizate exclusiv pentru Liberty îmbină materiale găsite în arhivele luxosului magazin, cu linii elegante şi detalii extravagante. "Pantofii din materialele produse de Liberty nu sunt o noutate pentru mine. Am în fiecare colecţie câte un pantof în ţesătură Liberty, de data aceasta am ales din arhive. Este incredibil câte tipare frumoase a creat Liberty de-a lungul timpului. Nu ştiam ce să aleg, m-am simţit ca un copil într-o bombonerie. Liberty a creat şi propriile modele de ţesături după schiţe care sunt folosite pentru umbrele, pălării, eşarfe, cravate şi alte obiecte", continuă designerul. Întreaga colecţie a fost concepută ca o ediţie limitată. Aceasta include o gamă largă, începând cu sandale, pantofi, botine, cizme, continuând cu eşarfe, lumânări, umbrele, pălării, feţe de perne şi încheind cu carneţele.
Mai în glumă, mai în serios, Manolo Blahnik a început să creeze pantofi în 1971, iar astăzi este unul dintre cei mai in­fluenţi designeri de încălţăminte pentru femei din lume. Secretul? A înţeles să fa­că din creaţiile sale adevărate staruri. Mi­tul Cenuşăresei rămâne o constantă în viaţa femeii contemporane, iar "pan­to­fii cu toc ajută la metamorfozarea ei", spunea acesta. La vârsta de 68 de ani con­tinuă să lucreze tot timpul, îşi dese­nea­ză singur modelele, îşi gândeşte singur campaniile publicitare şi călătoreşte frecvent în Italia, unde este manufactura sa. A rămas un meşter ade­vă­rat, întrucât nu lucrează pentru pro­duc­ţia în masă, iar încălţămintea creată de acesta este cusută în întregime manual.


COLECŢIA TOAMNĂ/IARNĂ 2010
Aceasta se defineşte ca: "util versus capriciu, practic versus fantezie", cu­vântul care o descrie cel mai bine este diversitate. În cadrul celor şapte game ale colecţiei designerul trece de la blană şi pene la mătase şi catifea. În gama "Working" se regăsesc cizmele fără toc, de călărie, peste genunchi, Napoleona, mocasinii cu toc, fără călcâi, Punita, cizma înaltă Lodz, şi botina cu toc înalt Disso sau bocancul cu toc Zala. Capricioase ar putea fi încălţămintea inspirată din călătoria în Grecia a maestrului: modelele Anastasia, Karnaka, Ganda, Brutalita şi Andromache. În linia "Timeless" a colecţiei strălucesc modelele Nepala sau "pantoful pe viaţă" cu toc curbat, botinele cu toc înalt Suwalki, din catifea, în culori somptuoase, ce au mai multe accesorii aşezate vertical, şi pantoful cu toc înalt Dionisia, din satin, cu o cataramă deasupra arcului piciorului. Influenţe ale anilor '70 sunt evidente în botinele Nesta, din piele întoarsă, cu guler din blană de iepure, în timp ce, Gotico, aminteşte exuberanţa anilor '30. Manolo Blahnik a realizat şi modele pentru o elegantă doamnă Poppins a zilelor noastre, cu nasturi şi catarame în linia "Governess": botinele cu toc De­cal şi Rapacina sau pantoful fără toc Pa­te­rnona. Seria "Loops" este poate cea mai impresionantă: Exclu, cu cele trei bu­cle deasupra arcului piciorului, ce pot fi modificate după bunul plac al fiecăreia, Go­diche este o sanda de seară versatilă, iar pantofii Fokionas, Likabetos sunt de neuitat. Următorul eveniment la "World of Manolo boutique" va avea loc la 21 oc­tombrie, când Liberty găzduieşte, în ex­clu­sivitate, o nouă sesiune de autografe, pentru cea de-a doua carte cu schiţele maestrului, "Manolo's New Shoes", lansată la 13 septembrie 2010. Pentru câteva norocoase, Manolo Blahnik va da autografe pe tălpile pantofilor săi.

×
Subiecte în articol: stare de lux