x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Păr impecabil după vacanţă

Păr impecabil după vacanţă

de Steluta Indrei    |    01 Sep 2012   •   21:00
Păr impecabil după vacanţă

Apa sarata, clor, nisip, soare... vacanta nu e tocmai placuta pentru parul tau, care devine uscat, fragil si de o culoare cel putin ciudata. Nu intra in panica! Iata ce ai de facut la intoarcerea din concediu pentru a-ti salva podoaba capilara.

Pentru parul lung, uleiul de palmier este solutia pentru a preveni despicarea varfurilor si a hidrata firul de par in profunzime. Se pun in palma cateva picaturi de ulei de palmier (de uz cosmetic) si se aplica pe toata lungimea firului de par, nu la radacina. Dupa aceea se perie parul. Dubla actiune a uleiului + perierea protejeaza parul de efectele nedorite ale razelor ultraviolete. Apoi spalati parul asa cum procedati de obicei. Atentie! Nu aplicati ulei de palmier inainte de expunerea la soare, ci dupa ce va intoarceti de la plaja.

Pentru parul scurt, cea mai potrivita este o masca hidratanta. Aceasta repara si hraneste fibra capilara si varfurile degradate de soare si apa marii sau a bazinelor de inot. Puteti alege o masca din comert sau puteti prepara una acasa astfel: amestecati bine un galbenus de ou cu putin ulei de masline. Aplicati pe parul curat si lasati sa actioneze 20 de minute, spalati parul, iar in apa de clatire folositi otet de mere sau zeama de lamaie (impiedica despicarea varfurilor si protejeaza parul de agentii nocivi din atmosfera).

Pentru parul vopsit, vara este o adevarata provocare. Sub actiunea radiatiilor ultraviolete, parul blond prinde nuante verzui, cel brunet se decoloreaza si devine tern. Exista din fericire solutii si pentru persoanele care au parul vopsit. Parul blond isi pastreaza stralucirea daca in doza de sampon cu care ne spalam adaugam o aspirina solubila. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena care se aplica pe parul umed. Parul castaniu, care prinde reflexe de blond-roscat din cauza soarelui, poate fi mentinut ca in prima saptamana dupa vopsire cu ajutorul infuziei din frunze de nuc. Se clateste parul in aceasta infuzie o data pe saptamana. Parul brunet devine matasos si isi pastreaza nuanta daca o data pe saptamana este tratat cu cafea, un remediu mai putin cunoscut, dar deosebit de eficient pentru par. Se prepara un litru de cafea fara zahar, se lasa la racit si se aplica pe parul umed. Apoi se spala parul cu sampon.

Trucuri
● Nu agresati parul cu prea multe produse de styling.
● Folositi un sampon hidratant cu pH scazut.
● Spalati-va parul cel putin de doua ori pe saptamana, cu apa calduta, nu fierbinte.
● Nu folositi produse 2 in 1, alergati dupa doi iepuri fara a prinde niciunul.
● Evitati pe cat posibil uscatorul, ondulatorul sau peria de par electrica.

×