x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Patru soluţii care albesc dinţii

Patru soluţii care albesc dinţii

de Magda Marincovici    |    31 Oct 2011   •   21:00
Patru soluţii care albesc dinţii

Dintii sunt galbeni si patati. Respiratia este urat mirositoare. Iata patru solutii ieftine, dar eficiente, care redau danturii stralucirea si rezistenta si va scapa de halena.

 

Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este solutia care a trecut cu brio proba timpului. Mai mult, chiar producatorii de paste de dinti adauga in compozitie bicarbonat de sodiu. Datorita particulelor fine, bicarbonatul de sodiu este un ingredient eficient, care confera pastelor de dinti calitatea de a indeparta petele de pe dinti, care contribuie la pierderea stralucirii.
Modul de folosire. Puteti folosi bicarbonatul de sodiu zilnic, punand o cantitate mica pe periuta de dinti. Cand periati dintii cu bicarbonat de sodiu, renuntati la pasta, pentru a nu expune dintii la o actiune abraziva excesiva. Apoi clatiti dintii ca de obicei, pana cand apa este limpede. Este ca un gomaj al danturii. Bicarbonatul de sodiu il puteti procura din supermarket sau din farmacie.

 

Suc de lamaie
Sucul de lamaie este puternic acid, fiind ideal pentru a albi dintii patati si ingalbeniti. De asemenea, sucul de lamaie este perfect pentru a reduce stratul de tartru si a combate halena. Sucul de lamaie este o sursa valoroasa de vitamina C, contribuind la intarirea si protejarea gingiilor.
Modul de folosire. Spalati pur si simplu dintii cu suc de lamaie proaspat. Periati usor, dupa care clatiti cu multa apa. Atentie! Apelati la aceasta solutie pentru albirea dintilor numai de doua ori pe saptamana, deoarece sucul de lamaie este puternic acid si exista riscul de a afecta smaltul dintilor.
Puteti face chiar o cura de inalbire a dintilor. Pentru aceasta amestecati 75 de grame de bicarbonat de sodiu cu sucul obtinut dintr-o jumatate de lamaie de marime medie. Cu aceasta pasta periati dintii in fiecare dimineata, timp de o saptamana.

 

Carbune vegetal
Carbunele vegetal este folosit in multe tari in locul pastei de dinti. Un exemplu este India, unde de foarte mult timp albul dintilor este intretinut in acest mod natural.
Modul de folosire. Puteti folosi carbune vegetal pudra. Pentru aceasta, periati dintii in mod obisnuit, fara pasta de dinti, deoarece exista riscul de a spori efectul abraziv asupra danturii. Mai puteti sa amestecati carbune vegetal cu cateva picaturi de suc de lamaie sau de apa pentru a obtine o pasta foarte usor de folosit. Clatiti dintii! Acest amestec este recomandat doar de doua ori pe saptamana. Carbunele vegetal il puteti procura din farmacie.

 

Pasta preparata acasa
Pentru o dantura impecabila, stralucitoare preparati acasa o pasta de dinti bio, folosita cel mult de doua ori pe saptamana.
Modul de folosire. Se inmoaie periuta in argila verde sau bicarbonat de sodiu. Adaugati cateva picaturi de ulei esential de lamaie sau de mandarine. Spalati dintii si clatiti-i cu infuzie de menta. Toate ingredientele se gasesc in comert.

 
Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos