x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pensatul, numai la cosmetică

Pensatul, numai la cosmetică

de Oana Antonescu    |    25 Mar 2008   •   00:00

Dintre toate procedurile cosmetice de înfrumuseţare, pensarea sprâncenelor pare cea mai uşoară. Foarte multe femei şi chiar bărbaţi se pensează singuri, în faţa oglinzii. Însă cosmeticiana are un rol important.

Dintre toate procedurile cosmetice de înfrumuseţare, pensarea sprâncenelor pare cea mai uşoară. Foarte multe femei şi chiar bărbaţi se pensează singuri, în faţa oglinzii. Însă cosmeticiana are un rol important. Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace, ne spune care sunt atuurile unui pensat profesionist. “Faţa nu este simetrică şi foarte puţine persoane sesizează aceste asimetrii. Însă o cosmeticiană le observă şi va ţine seama de ele când va da forma sprâncenei”, precizează dr Viviana Iordache. Un alt avantaj al pensatului la cosmetică: durerea se resimte mult mai puţin decât atunci când facem singure această procedură. Intensitatea durerii depinde însă şi de viteza cu care pensează cosmeticiana. Cu cât ea este mai rapidă, cu atât durerea este mai mică. “Este recomandat să ne pensăm după menstruaţie, şi nu înainte, fiindcă vom preveni astfel o iritaţie excesivă şi o durere intensă”, ne sfătuieşte dr Viviana Iordache.

Unghi de creştere

Firele sprâncenelor sunt groase şi au o rădăcină foarte puternică, iar o pensare incorectă poate duce la pierderea definitivă a unor fire din sprâncene. “Dacă smulgerea firelor de păr se face în direcţia corectă unghiului de creştere, există riscul ca ele să nu mai crească sau ca traseul firului de păr să se modifice şi să crească într-o direcţie diferită de celelalte”, explică dr Viviana Iordache. Un unghi greşit de pensare poate duce de asemenea la ruperea firelor de păr, fără smulgerea lor din rădăcină. Aceste fire rupte vor creşte foarte repede după pensat şi vor da un aspect dezagreabil.

De la an la an, se poartă o altă formă a sprâncenelor, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să ne adaptăm modei. Forma sprâncenelor trebuie să corespundă fizionomiei fiecăreia dintre noi. Şi, din nou, îndemânarea cosmeticienei joacă un rol important în conturarea formei potrivite. Ascensionarea sprâncenei prin pensat măreşte ochiul şi conferă o expresie mai veselă, mai luminoasă, în vreme ce coborârea sprâncenei spre coada ochiului are efectul opus.

 

PRECAUŢII. Înainte şi după pensat este recomandat să dezinfectăm uşor zona sprâncenelor cu o loţiune slab alcoolizată sau mentolată, pentru a preveni infecţiile cutanate şi iritaţiile. Penseta trebuie şi ea dezinfectată ori de câte ori o folosim. “Dacă femeia îşi vopseşte părul, ea trebuie să se penseze întotdeauna după vopsirea părului, în caz contrar aplicarea vopselei pe sprânceană va traumatiza pielea deja iritată”, avertizează dr Viviana Iordache.

×
Subiecte în articol: frumusete viviana iordache