x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Protejează-ţi pielea de efectele poluării!

Protejează-ţi pielea de efectele poluării!

de Gina Matei    |    29 Sep 2009   •   00:00
Protejează-ţi pielea de efectele poluării!
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Tenul este supus multor factori poluanţi. În cazul în care nu vei lua măsuri, toţi aceşti factori vor lăsa urme pe tenul tău. Noxele din aer duc la creşterea nivelului de sebum, favorizând formarea coşurilor, alergiilor sau iritaţiilor.



Se produce şi încetinirea producţiei de colagen şi elastină, ceea ce înseamnă o piele aspră, uscată, cu riduri. Şi, pentru că nu îţi doreşti asta, te asigurăm că şanse de a te proteja de efectele nedorite ale expunerii la poluare există! Antioxidanţii luptă ca tenul tău să nu îmbătrânească prematur. Prin urmare, ia antioxidanţi prin dietă (ceai verde, ciocolată neagră, multe fructe şi legume) sau prin îngrijirea pielii cu ingrediente ca coenzima Q 10, idebenom! Pentru ca efectele poluării să nu se vadă pe pielea ta, respectă următoarele reguli.

DEMACHIAZĂ-TE!
Indiferent dacă te machiezi sau nu, curăţarea tenului este obligatorie.
Praful, fumul, polenul murdăresc pielea şi închid porii. Acesta este motivul pentru care este indicat să te demachiezi de două ori pe zi. Ai grijă ce demachiant alegi! Nu este indicat să se folosească loţiuni alcoolizate. Ele irită pielea şi stimulează producerea de sebum, deci nu fac decât să accentueze problemele unui ten gras. De asemenea, evitaţi să vă spălaţi pe faţă cu apă de la robinet, pentru că aceasta conţine clor, care usucă excesiv pielea şi o deshidratează.

APLICAŢI CREME ANTI-UV!
Alegeţi acele creme hidratante pentru ten şi corp care conţin antioxidanţi, acizi graşi, vitamine şi alte elemente hrănitoare. Toate acestea ajută epiderma să lupte contra efectelor agenţilor poluanţi. Chiar şi în zilele cu nori, aplicaţi pe faţă o cremă anti-UV cu factor de protecţie ridicat. Nu omiteţi să aplicaţi în fiecare dimineaţă o cremă hrănitoare. Rolul acesteia este de a acţiona ca o barieră între piele şi factorii de mediu. Veţi asigura astfel şi nivelul optim de hidratare al pielii.

ADOPTĂ UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS!
Să acţionăm din exterior nu este suficient. Prin urmare, acţionaţi şi din interior! Consumaţi cât mai multe fructe şi legume pentru a asigura necesarul de vitamine şi minerale de care organismul are nevoie. Beţi cel puţin 1,5 litri de apă pe zi, pentru a hidrata pielea şi organismul. Hidratare veţi asigura şi în cazul în care veţi bea o cană cu ceai verde de câte ori aveţi posibilitatea. Acesta conţine antioxidanţi puternici, care ajută la distrugerea radicalilor liberi.

×
Subiecte în articol: protecţie piele cosmetica poluare