x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Rece, caldă sau termală

Rece, caldă sau termală

de Gina Matei    |    26 Ian 2010   •   00:00
Rece, caldă sau termală
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Tenul curat cu apă se ţine, dar ce tip de apă îi face bine tenului? Ce temperatură trebuie să aibă aceasta? Sunt întrebări la care ne răspunde Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

Apa de la robinet conţine clor, care usucă tenul. Specialistul nostru vă sfătuieşte să nu vă spălaţi tenul cu apă de la robinet. Dacă, totuşi, vă curăţaţi faţa cu apă de la robinet, una dintre cele mai eficiente măsuri este să vă procuraţi un filtru pentru îndepărtarea substanţelor care contaminează apa.

FĂRĂ CLOR
Apa termală este pură din punct de vedere bacteriologic şi nu conţine clor. Dacă veţi alege această apă, tenul va fi curăţat în profunzime. Mai mult, pulverizările cu ajutorul spray-urilor, pe lângă faptul că hidratează pielea, pot combate iritaţiile pielii. Doctorul Viviana Iordache recomandă ca spray-urile cu apă termală să fie pulverizate dimineaţa şi seara, având efectul de a uşura demachierea. În timpul zilei, împrospătează şi calmează pielea. În cazul unor leziuni la suprafaţa pielii, se pot aplica comprese cu apă termală.

Eficiente sunt şi apa de ploaie, apa minerală sau chiar distilată. Pune într-un recipient cu pulverizator apă minerală şi pulverizaţi pe tenul demachiat şi curăţat, dimineaţa şi seara. Te revigorează, te hidratează, iar pielea este mai elastică.
"Atenţie! Pielea de pe corp necesită aceeaşi îngrijire ca şi tenul.
Prin urmare, ce face bine pentru ten, face bine şi pielii de pe întreg corpul. Aşadar, apa pe care o utilizaţi pentru curăţarea tenului, folosiţi-o şi pentru corp", atrage atenţia specialistul nostru.

DESHIDRATARE
Tenul normal se spală cu apă rece sau călduţă, fiindcă apa caldă sau fierbinte, apa clorurată sau cea calcaroasă favorizează deshidratarea pielii. Această recomandare este valabilă pentru toate tipurile de ten.
Este indicat ca atunci când te speli pe faţă să foloseşti apă călduţă, nicidecum fierbinte sau rece.

BAIE DE ABURI
În sezonul rece, băile de aburi pot fi un adevărat răsfăţ. Acestea sunt recomandate pentru orice tip de ten, inclusiv tenurilor grase. Cu ajutorul băilor de aburi, porii se deschid şi tenul se pregăteşte pentru curăţarea profundă. Aburii nu trebuie să aibă o temperatură foarte ridicată pentru a nu afecta negativ pielea. Persoanele care au tenul gras pot recurge la băile cu aburi chiar de două ori pe săptămână.

×
Subiecte în articol: apă cosmetica tenul