x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Regulile clasice ale unui machiaj reuşit

Regulile clasice ale unui machiaj reuşit

de Steluta Indrei    |    11 Mai 2012   •   21:00
Regulile clasice ale unui machiaj reuşit

In machiaj, ca si in moda, exista reguli de aur care trebuie respectate. Sunt clasice, nu se demodeaza niciodata si va asigura un machiaj discret si placut.

1. Nu aplicati prea multa crema hidratanta!
Intr-adevar, pielea trebuie hranita si hidratata..., dar nu "inecata" in straturi peste straturi de crema. Dupa cum explica medicul dermatolog Viviana Iordache, pentru a hidrata toata fata este suficient sa aplicam un strop de crema cat o aluna. Aplicarea unei cantitati mai mari de crema hidratanta nu ajuta la nimic, deoarece pielea absoarbe doar cat are nevoie. Surplusul ramane pe piele, facand-o sa straluceasca. Iar machiajul pe o piele incarcata, lucioasa va fi dizgratios. Asadar, nu risipiti crema hidratanta si aplicati-o cu moderatie. De asemenea, retineti ca intotdeauna crema hidratanta se aplica inaintea fondului de ten. Astfel, pielea va absorbi mai intai substantele nutritive din crema, si nu fondul de ten.

2. Utilizati o baza de machiaj!
Cremele baza de machiaj permit fondului de ten, pudrei si altor cosmetice sa adere la piele si sa se mentina mai mult timp. Ele confera tenului un aspect fresh, neted. De aceea, este important sa folosim o baza de machiaj, mai ales la machiajul de seara.

3. Utilizati pensule de machiaj!
In locul degetelor sau altor instrumente nepotrivite, utilizati pensule si bureti pentru machiaj. Astfel, aplicati cosmeticele cu precizie. Rezultatul: un machiaj reusit, placut, cu trasaturi bine conturate.

4. Aplicati farduri de pleoape inaintea fondului de ten!
Pentru ca sa adere mai bine pe pleoape, fardurile trebuie aplicate inaintea fondului de ten. Regula este valabila si pentru creion dermatograf, mascara, fard-crema. Ulterior, aplicarea fondului de ten va permite stergerea eventualelor urme de fard sau mascara.

5. Alegeti un fond de ten in nuanta adecvata!
Cand cumparati un fond de ten, alegeti unul in nuanta perfect asemanatoare cu cea a pielii. In caz contrar, machiajul este din start compromis. Un truc pentru a gasi fondul de ten potrivit: culoarea acestuia trebuie sa fie asemanatoare cu pielea de pe decolteu sau gat. In felul acesta se va evita efectul de masca aparut cand culoarea fondului de ten este diferita de pielea din zona gatului si decolteului. Asadar, nu testati fondul de ten pe mana sau antebrat, ci direct pe fata sau decolteu.

×