x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Remedii de îngrijire din cămară

Remedii de îngrijire din cămară

14 Noi 2016   •   10:22
Remedii de îngrijire din cămară

Folosirea constantă a produselor de îngrijire menţine sănătatea pielii, a părului şi a tenului. Acestea nu trebuie să fie dintre cele mai scumpe, căci le poţi prepara chiar tu, cu ingrediente din cămară, folosite de pe vremea bunicilor, scrie clicksanatate.ro.

Exfoliant din mălai

Pentru a avea un ten fără impurităţi, fin foloseşte un gomaj din mălai. Într-un bol, amestecă două-trei linguri de mălai cu puţină apă. Aplici pe faţă şi masezi uşor, după care te clăteşti cu apă călduţă. Poţi folosi acest exfoliant şi pentru zona decolteului. În loc de mălai mai poţi folsoi zahăr brun şi zaţ de cafea.

Oţetul din mere, pentru păr

Ai un păr gras, lipsit de strălucire? Mătreaţa nu îţi dă pace? În loc să îţi tot schimbi şamponul sau balsamul, apelează la o soluţie a bunicii, oţetul din mere.

După ce te-ai spălat pe cap, pui într-un lighean cu apă călduţă cinci-şase linguri cu oţet din mere, apoi îţi clăteşti  părul. Acesta va căpăta strălucire, nu se va mai îngrăşa uşor şi te fereşte şi de apariţia mătreţii. Oţetul din mere poate fi folosit şi ca loţiune tonică pentru faţă. Pui câteva picături pe o dischetă demachiantă, după care te dai pe faţă.

Cartofii te scapă de cearcăne

Cearcănele pot fi diminuate cu ajutorul cartofului, un leac din cufărul bunicii. Tai una- două felii de cartof crud, pe care le pui direct pe pleoapa şi pe cearcăne, cel puţin zece minute. Eficiente contra cearcănelor sunt şi feliile de castraveţi, pe care le pui direct pe acestea.

 

×
Subiecte în articol: mere malai otet de mere oţet