x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Renunţăm la fondul de ten?

Renunţăm la fondul de ten?

de Gina Matei    |    24 Mar 2009   •   00:00
Renunţăm la fondul de ten?

Dacă pe parcursul iernii tenul a avut de suferit şi a devenit mai palid, primăvara este momentul să renască. Acest lucru este posibil cu ajutorul fondului de ten.



"Nu trebuie să renunţăm la fondul de ten. Primăvara, se va folosi însă o nuanţă diferită de cea folosită până acum, din cauza variaţiilor culorii pielii", atrage atenţia medicul specialist dermatolog Viviana Iordache.


Fond de ten în nuanţe naturale

Pentru că fondul de ten este o investiţie, acesta trebuie ales cu mare grijă. În primul rând, fondul de ten pe care îl folosim primăvara trebuie să fie neapărat în nuanţe naturale.

Deşi primăvara este recomandat să se renunţe la fondurile de ten compacte în favoarea celor fluide, a căror textură este mai transparentă, tipul de ten pe care îl avem trebuie să rămână criteriul de bază în alegerea unui fond de ten. Astfel, persoanelor cu ten uscat le este indicat un fond de ten lichid, celor cu ten mixt, fond de ten cu textură uşoară, iar celor cu ten gras, fond de ten matifiant.

Una dintre erorile pe care trebuie să le evităm indiferent de sezon este aplicarea fondului de ten direct pe piele, fără să avem ca bază de machiaj crema hidratantă. Acest lucru încarcă şi îmbătrâneşte tenul. Şi, deşi toate femeile îşi doresc un fond de ten care odată aplicat să reziste întreaga zi, medicul Viviana Iordache recomandă, pentru sănătatea pielii, aplicarea de mai multe ori pe zi a unui fond de ten rezistent timp de 2-3 ore.

Pe lângă rolul de înfrumuseţare, fondul de ten are şi un rol de protecţie. De aceea, primăvara trebuie să alegem un fond de ten care să ne protejeze de razele ultraviolete.

Fondul de ten prezintă avantaje care nu pot fi ignorate, dar şi dezavantaje evidente. Principalul dezavantaj îl reprezintă accentuarea porilor. Potrivit medicului Viviana Iordache, acest dezavantaj apare ca urmare a utilizării zilnice, când glanda sebacee naturală este acoperită, fără ca aceasta să mai poată respira, iar sebumul se conglomerează în comedoane, aşa-numitele puncte negre. Un alt dezavantaj care nu trebuie omis este de natură estetică. Din cauza folosirii zilnice a fondului de ten, pielea capătă un aspect tern.

DEMACHIERE. O importanţă deosebită trebuie acordată şi demachierii. "Niciodată nu trebuie să mergem la culcare fără a curăţa în prealabil orice urmă de fond de ten. Dacă în mod repetat uităm să ne demachiem, vom obţine îmbătrânirea prematură a tenului", menţionează dr Viviana Iordache. Principala calitate a produsului demachiant este îndepărtarea eficientă a cosmeticelor. Aşadar, trebuie să alegem demachiante care au un grad mare de curăţare.

×
Subiecte în articol: fondul fond cosmetica