x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Rujul: Roşu, mereu în trend!

Rujul: Roşu, mereu în trend!

de Gina Matei    |    23 Feb 2010   •   00:00
Rujul: Roşu, mereu în trend!
Sursa foto: /THINKSTOCK

Ruj roşu pentru mai multă încredere, pentru o mai mare capacitate de seducţie. Chiar dacă e folosit frecvent, rujul roşu nu îmbătrâneşte. Dimpotrivă, e în trend mereu şi mereu! Cu o singură condiţie: poartă-l adecvat!



Pentru că roşul este o culoare intensă, care iese în evidenţă, restul machiajului trebuie să fie discret. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, vă propune un fard de ochi în culori naturale, un rimel care să nu încarce genele. Aşa nu veţi da greş. Însă cu un ruj roşu asortat cu un machiaj strident, cu siguranţă da. Nici bijuteriile roşii nu sunt recomandate!

Pentru a nu depăşi conturul buzelor, apelaţi la un creion de buze. Nu orice gen de creion! Desenează conturul buzelor cu un creion roşu. Astfel, buzele vor părea mai pline.

Culoarea rujului nu trebuie să se asorteze cu cea a unghiilor. Cu atât mai mult când e vorba de roşu! De preferat este ca unghiile să fie date cu un lac inco­lor. Atenţie! Dacă, totuşi, preferi nuanţele închise, unghiile scurte sunt de preferat celor lungi.

CARE E NUANŢA POTRIVITĂ?
Nu orice nuanţă de roşu ţi se potriveşte! Dacă ai încercat mai multe şi ţi se pare că nici una nu te avantajează, ai putea încerca să le amesteci între ele. Din amestecul a două nuanţe de roşu poate să rezulte una pe placul tău. Cum îţi dai seama care e nuanţa de roşu potrivită? Foarte simplu! Trebuie să se adapteze ti­pului tău de ten, dar şi a părului.

Înainte de aplicarea rujului, pune puţin fond de ten pe buze. Astfel, rujul va rezista mai mult timp. După fond de ten, aplică conturul începând de la colţul extern al buzelor spre interior şi nu invers. Este indicat ca rujul să fie aplicat cu o pensulă specială. Se începe cu buza superioară.

În funcţie de ten
n )tenul deschis la culoare: nuanţe reci de roşu
n) pielea măslinie: roşu portocaliu, roşu cald, purpu­riu, roşul stacojiu sau cărămiziu
n) pielea tranda­firie: roşu ciclamen

VEDETELE
Buzele roşii au fost totdeauna în trend. Ghei­şele îşi completau ma­chiajul cu rujul roşu. Marylin Monroe a fost cea care i-a readus faima de odinioară acestuia. În prezent, rujul roşu e pe buzele tuturor vedetelor. Christina Aguilera, Liv Tyler, Eva Longoria, Gwen Stefani, Cameron Diaz, Madonna sunt doar câ­teva dintre vedetele care utilizează cu mândrie acest ruj.

TRUC
În cazul în care ai tenul acneic, evită nuanţele de roşu aprins! În caz contrar, roşul aprins nu va face decât să îţi scoată în evidenţă orice pată, indiferent de mărimea acesteia. Este valabil şi pentru persoanele care nu au dinţii suficienţi de albi. Culoarea aprinsă a rujului scoate şi mai mult în evidenţă această particu­laritate a danturii.

×
Subiecte în articol: cosmetica ruj rosu