x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Schimbări mici care pot încetini procesul de îmbătrânire

Schimbări mici care pot încetini procesul de îmbătrânire

30 Iul 2018   •   17:29
Schimbări mici care pot încetini procesul de îmbătrânire

În vremuri în care siliconul şi botoxul sunt modalităţi prin care unii încearcă să oprească procesul de îmbătrânie, există mai multe schimbări pe care oamenii le pot face în rutina lor zilnică pentru ca anii să nu se vadă, potrivit Daily Mail.

Nu mai dormi pe o faţă de pernă din bumbac

O mică schimbare pe care oamenii o pot face este să investească în feţele de pernă. Astfel, alege feţe de pernă din mătase, şi nu din bumbac. Feţele de pernă din bumbac duc la apariţia ridurilor.

Evită să faci mai multe lucruri deodată

Oamenii sunt tot mai prinşi în programe aglomerate, în care sunt nevoiţi să facă mai multe lucruri deodată, însă acest lucru nu este benefic pentru sănătate. Când oamenii fac mai multe lucruri deodată, corpul experimentează cantităţi mai mari de stres, ceea ce poate duce la îmbătrânire prematură.

Încearcă să nu foloseşti în exces aerul condiţionat sau sistemele de încălzire

Folosirea în exces a acestor sisteme poate duce la piele uscată, lucru care accentuează vergeturile, ridurile sau celulita. De asemenea, pielea uscată poate duce la inflamaţii.

Nu elimina grăsimile din dietă

Deşi oamenii trebuie să limiteze momentele în care aleg să mănânce chipsuri, aceştia nu ar trebui să evite niciodată grăsimile monosaturate şi polisaturate, care sunt “sănătoase”.  Oamenii trebuie să se asigure că dieta lor este bogată în alimente precum avocado, care are un nivel ridicat de vitamina E, care creşte nivelul de colagen şi elasticitate al pielii.

Evită să consumi băuturi cu ajutorul paiului

Expresiile faciale repetate, precum cele făcute în momentul în care bem cu ajutorul unui pai, pot rupe fibrele de colagen şi de elastină. De asemenea, pot forma riduri în jurul gurii.

Nu te mai da cu parfum pe gât

Când vine vorba de aplicarea parfumului, oamenii au fost învăţaţi să se dea pe gât, decolteu şi încheieturi. Din păcate, parfumul aplicat pe gât ar trebui evitat, pentru că pielea este extrem de sensibilă în această zonă.

Curăţă-ţi faţa după demachiere şi aplică o cremă hidratantă.

Este necesar ca faţa să fie curăţată foarte bine după demachiere, iar ulterior aplică o cremă hidratantă.

Nu mai folosi apă fierbinte

Evită să te speli pe faţă cu apă caldă, chiar dacă este un sentiment plăcut, acest obicei poate duce la pierderea uleiurilor esenţiale din piele.  

 

 

 

×