x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Se poartă părul cu volum

Se poartă părul cu volum

de Oana Antonescu    |    18 Noi 2008   •   00:00

Dacă părul tău este drept şi fără volum, moda te-a avantajat, dar numai până în acest sezon, pentru că acum nu se mai poartă părul perfect întins şi drept. Trebuie să dai volum părului tău dacă vrei să fii în pas cu moda.



Ţi se va părea probabil imposibil, pentru că afară este umezeală şi în zilele friguroase nu te poţi lipsi de pălărie sau căciulă. Iată câteva trucuri cosmetice pentru părul lipsit de volum.


Sebum în exces

Secreţia de sebum este mai abundentă iarna, mai ales dacă purtăm căciulă. Părul se îngraşă mult mai repede decât vara şi suntem nevoite să îl spălăm mai des. Dar pentru părul gras nu poate fi folosit orice şampon. Cel antiseboreic este foarte eficient iarna. Şi modul în care îţi usuci părul este foarte important. Dacă îţi doreşti volum pentru păr, usucă-l cu capul în jos şi masează scalpul cu vârful degetelor în tot acest timp. Când este aproape uscat, foloseşte o perie cu care să ridici primii 3-5 centimetri de păr şi ţine jetul de aer al foehnului chiar la rădăcină, pentru câteva secunde. Peria trebuie să fie mare, de preferat circulară, iar jetul de aer trebuie să fie călduţ. După uscare aranjaţi doar vârfurile părului cu peria, nu şi rădăcina. În zilele următoare, volumul se va pierde, dar nu în totalitate dacă părul este periat de cel puţin două ori pe zi cu capul în jos, de la gât spre frunte.
Cu atât mai mult în acest sezon, părul subţire şi rar are nevoie de măşti hrănitoare. Mai ieftine şi mai naturale decât măştile din comerţ sunt cele preparate acasă. Poţi aplica la rădăcina părului un amestec din gălbenuş de ou cu miere. Masca se lasă pe păr jumătate de oră, apoi se clăteşte bine. Măştile cu pudră de argilă şi apă sunt recomandate persoanelor cu părul gras, lipsit de volum. Un alt tratament pentru părul degradat, fără volum şi fără luciu se poate face cu un amestec din 50 ml de alcool de 40 de grade, o linguriţă cu miere, două picături de tinctură de propolis şi un căţel de usturoi. Se lasă trei zile la macerat, apoi se aplică pe păr un sfert de oră şi se îndepărtează cu apă caldă.

GREŞELI FRECVENTE. Sub nici o formă nu pieptăna părul ud, pentru că îi vei reduce volumul natural! Pentru părul drept şi fără volum nu este recomandat balsamul, cel puţin nu după fiecare spălare şi în nici un caz nu se aplică la rădăcină. Evită să prinzi părul în coadă dacă vrei ca a doua zi să aibă volum! La clătire, foloseşte apă călduţă spre rece!

×
Subiecte în articol: parul cosmetica volum