x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Semnele care anunță prediabetul

Semnele care anunță prediabetul

19 Iun 2017   •   12:04
 Semnele care anunță prediabetul

Diabetul este una dintre afecțiunile pancreasului care poate avea simptome greu de suportat pentru unele persoane. Iată care sunt semnele prediabetului și cum poți să te ferești de această afecțiune, scrie ziarulring.ro.

Aproximativ 4% din români sunt diagnosticați anual cu prediabet, o afecțiune în care nivelul zahărului în sânge este mai ridicat decât ar fi normal, însă valoarea glicemiei nu atinge pragul diabetului de tip 2.

Dacă nu se intervine corespunzător în mai puțin de 10 ani, prediabetul se poate transforma cu ușurință în diabet zaharat. Mai mult decât atât, persoanele afectate se pot confrunta cu simptome specifice diabetului în special la nivelul aparatului respirator și cardiac.

O afecțiune tăcută, prediabetul are anumite semne ce pot fi cu ușurință ignorate de către pacienți, însă, odată instalat, metabolismul nu va mai putea gestiona nivelul de glucoză rezultat procesului digestiv.
Nu te odihnești corespunzător

Dacă obișnuiești să dormi mai puțin de 6 ore pe noapte, există riscul să fii expus prediabetului, deoarece sistemul nervos nu reușește să se regenereze,  iar hormonii sunt primii afectați.

×
Subiecte în articol: semne prediabet sanatate