x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos SPA la domiciliu?

SPA la domiciliu?

de Gina Matei    |    24 Feb 2009   •   00:00

Se poate face spa la domiciliu? Aceasta este întrebarea, iar răspunsul ni-l oferă dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.



"Spa înseamnă de fapt terapia cu apă. Această terapie presupune băi într-o apă ce conţine seleniu, zinc sau natriu. Apa de la robinet este dură, prin urmare Spa acasă se rezumă la un duş fierbinte sau la o baie cu apă caldă." Însă şi acestea sunt benefice, pielea devenind astfel mai catifelată şi mai moale. Jetul de apă este echivalentul unui masaj local excelent şi foarte eficient. "Duşurile cu apă rece sunt recomandate când suntem obosiţi, lipsiţi de energie, pentru că apa rece stimulează circulaţia sangvină", menţionează dr Viviana Iordache.

NĂMOL ŞI APĂ SĂRATĂ
Spa-ul poate fi însoţit de împachetări, exfolieri sau masaje. Exfolierea cu boabe de cafea proaspete, combinate cu uleiuri naturale, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, tonifică şi detoxifiază corpul, atenuează aspectul de coajă de portocală pe care îl are pielea afectată de celulită. Sunt necesare 2 ceşti de cafea măcinată, 1-2 ceşti de zahăr sau sare de mare şi câteva picături de ulei aromat de masaj. Toate aceste ingrediente se amestecă până la obţinerea unei paste şi apoi cu mişcări circulare se freacă pielea cu mâna sau cu o mănuşă, exercitând o presiune constantă asupra pielii. Substanţa se înlătură cu apă călduţă. În această apă se poate pune sare de mare, băile cu sare de mare fiind extrem de eficiente.

Varianta spa pe care dr Viviana Iordache o recomandă este cea efectuată în localităţile cu apă termală sau la centrele de relaxare. "Pe litoral se pot face împachetări cu nămol. Acesta este recunoscut pentru efectul lui antireumatic şi pentru că reuşeşte să catifeleze pielea. Nămolul se aplică precum o mască pe faţă şi pe corp. După ce se întăreşte, se înmoaie şi se curăţă cu apă sărată din mare", recomandă dr Viviana Iordache.

PENTRU TEN
Să te bucuri de terapiile spa pentru faţă este foarte simplu. Se începe printr-o exfoliere folosind o loţiune abrazivă, apoi stăm cu faţa aplecată asupra unui vas cu apă fierbinte, deschizându-se astfel porii. În vasul cu apă se toarnă câteva picături de ulei de levănţică sau mentă.

CONTRAINDICAŢII. Un spa la domiciliu echivalează cu băile în jacuzzi. Însă nu tuturor persoanelor le sunt recomandate astfel de băi. Este cazul persoanelor care fac crize de spasmofilie. Ele trebuie să ştie că, pe parcursul unei băi fierbinţi, se pierde calciu şi magneziu. De asemenea, aceste băi nu sunt recomandate persoanelor cu varice.

×
Subiecte în articol: apă cosmetica