x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos SPA marocan la Bucureşti

SPA marocan la Bucureşti

de Oana Georgescu    |    28 Feb 2010   •   00:00
SPA marocan la Bucureşti

Cine şi-ar putea imagina că în centrul Capitalei există un loc unde, de cum îi treci pragul, simţi cum te învăluie parfumul Orientului? Un loc unde se respectă întocmai reţetele folo­si­te­ de femeile din Orient, pentru care arta înfrumuseţării este un ritual sacru.

   
Terapii de relaxare şi de înfrumuseţare numai cu produse aduse din Maroc. Răsfăţul vine firesc, indiferent ce ai alege: masajul marocan cu efect anticelulitic sau de relaxare, masajul Pantai Luar sau  împachetările... Împachetările cu grappe, cafea şi chocofango, care se combină cu ultramodernele proceduri de vibromasaj, electrostimulare facială şi corporală sau ultrasunete. Tatuajele cu henna, tratamentul cu unt de Shea, cele faciale cu mască de susan şi ulei de argan sau împachetarea Hammam  te readuc cu picioarele pe... pământ marocan! Gomajul pielii se face cu rhassoul - argila extrasă din Munţii Atlas.
Vedeta salonului marocan de SPA din Bucureşti? Tratamentul cu unt de Shea, îmbogăţit cu ulei de argan.


VARIETATE

Un astfel de tratament este recomandat persoanelor cu pielea aspră, deshidratată şi uscată. Ritualul începe cu un gomaj al pielii cu rhassoul, iar după clătire se începe masajul corporal cu unt de Shea. După ce substanţa a intrat în corp, se împachetează într-o folie şi apoi se acoperă cu termocuverta (pătură ter­mică). Efectul de catifelare este imediat şi devine permanent. Rhassoul - argila africană fin mărunţită şi folosită de femeile din Ma­greb pentru a se purifica în hammam (care în­seamnă "materia care spală") se aplică şi se foloseşte ca o mască pe corp, pe faţă şi pen­tru păr. Pentru pielea deshidratată şi us­cată se foloseşte rhassoul-ul împreună cu uleiul de argan şi apa de trandafiri, iar pentru pielea seboreică se foloseşte apa de portocal. Masajul cu pietre calde, încălzite la 55°C (negre, vulcanice) este una dintre cele mai moderne tehnici de detoxifiere, relaxare şi echilibrare energetică a corpului, dar chiar da­că îşi are originile în vechea cultură ame­ri­ndiană se practică şi în universul marocan.

Apoi... masajul Pantai Luar. Se face cu ajutorul a doi săculeţi calzi (încălziţi până la o temperatură de 120°C) ce conţin uleiuri calde exotice de lime, nucă de cocos şi plante proaspete, condimente şi fructe care conferă arome de neuitat. Această tehnică de masaj îşi are originile în Asia de Est şi folo­seşte şi uleiurile exotice calde pentru a activa şi a exfolia pielea, a detoxifia corpul, dar şi pentru a calma durerile musculare.
Pare complicat, dar oare cine poate rezista "plăcerii marocane"?

×
Subiecte în articol: stare de lux