x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sucul de pătrunjel, contra pistruilor

Sucul de pătrunjel, contra pistruilor

de Gina Matei    |    06 Apr 2010   •   00:00
Sucul de pătrunjel, contra pistruilor
Sursa foto: /Thinkstock

Pistruii sunt pete mici, neregulate, de culoare galben-brun.

Pe cale naturistă, puteţi scăpa de pistrui cu:
● acupunctură
● reflexoterapie
● masaj terapeutic
● aplicaţii de lumină polarizată
● tratament homeopat
● tratament fitoterapeutic

Permanent sunt căutate noi soluţii prin care să scăpăm de pistrui. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, propune să estompaţi pistruii cu flori de păpădie, zeamă de lămâie, miere, suc proaspăt de pătrunjel.


TAMPONĂRI CU APĂ DE TĂRÂŢĂ
Cu suc de păpădie se pot face tamponări. Astfel, specialistul nostru vă propune să rupeţi tijele florilor de păpădie şi să aplicaţi imediat sucul recoltat din ele. Optim este să repetaţi operaţiunea de 10-12 ori pe zi, o perioadă cât mai îndelungată.

Pentru estomparea pistruilor este indicată şi apa de tărâţe în care s-a adăugat zeamă de lămâie. La 250 ml de apă clocotită se adaugă o linguriţă cu tărâţe de grâu. După o oră se strecoară. În lichidul obţinut se adaugă zeama de la o lămâie. Cu această soluţie se fac comprese de 4-5 ori pe zi, zilnic, cât mai mult timp.

Medicul Cristina Bălănescu recomandă masca din pulbere dintr-un produs "Pecetea lui Solomon", nume luat chiar de la cel al plantei din care este obţinut acest produs. În 25 de grame de pulbere de "Pecetea lui Solomon" se adaugă 100 g de smântână. Se aplică de 2 ori pe săptămână. Pulberea de pecetea lui Solomon poate fi achiziţionată de la magazinele plafar.


CRESON ŞI MIERE
Pentru a prepara loţiunea care vă scapă de pistrui, aveţi nevoie de trei linguri cu creson şi o lingură cu miere. Se amestecă până la omo­genizare. Se îmbibă un tampon de vată şi se şterge faţa. Apoi, se lasă să se usuce bine şi se clăteşte cu apă călduţă. Pentru efecte vizibile, sunteţi sfătuiţi să folosiţi această loţiune în fiecare dimineaţă, timp îndelungat.


REMEDIU. Unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru estomparea pistruilor este sucul proaspăt de pătrunjel. Cu acest suc se ung zonele pigmentate. Totodată, sucul de pătrunjel redă tonusul pielii şi previne îmbătrânirea prematură.

TENUL DESCHIS. Pistruii apar frecvent la persoanele cu tenul alb, blonde sau roşcate şi se accentuează în special după expunerea la soare. Prin urmare, sunt foarte greu de estompat vara. De aceea, persoanele care au pistrui trebuie să evite expunerile la soare sau la solar.

×
Subiecte în articol: cosmetica