x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sursele secrete de vitamine

Sursele secrete de vitamine

21 Aug 2017   •   17:42
 Sursele secrete de vitamine

Problemele grave de sănătate pot fi cauzate de aportul insuficient de vitamine. Astfel, carențele duc la stări de oboseală, insomnie și la scăderea imunității. Majoritatea vitaminelor pot fi însă procurate din surse naturale, la îndemână, scrie clicksanatate.ro.

Vitaminele sunt elemente-cheie pentru sănătate. Acestea se găsesc în majoritatea alimentelor şi sunt absolut necesare pentru dezvoltarea, menţinerea vitalităţii şi bunăstarea generală a organismului. Cea mai bună modalitate de a asimila cantitatea necesară de nutrimente este de a avea o dietă corectă și echilibrată.

Vitamina A

Este responsabilă pentru sănătatea ochilor, pielii, dinților, părului. Este necesară pentru imunitate. Printre alimentele bogate în vitamina A sunt: ficatul de vită, rinichii, ouăle, brânza, uleiul de pește, legumele și fructele portocalii, legumele verzi.

Vitamine din Grupul B

Sunt implicate în numeroase procese metabolice, în special ale sistemului nervos şi imunitar şi în asimilarea substanţelor nutritive: zaharuri, proteine, grăsimi. Deficitele vitaminelor B se asociază cu afecţiuni diverse precum: anemii, neuropatii, psihoze şi depresii, modificări ale pielii.
 

×
Subiecte în articol: vitamine fructe legume vitamina c