x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ten pentru sezonul estival

Ten pentru sezonul estival

00 0000   •   00:00

Vara, tenul are nevoie de o ingrijire speciala. Dr. Car-men-Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog la Spitalul Clinic Colentina, ne explica cum sa avem grija de tenul nostru in anotimpul cald.

Vara, tenul are nevoie de o ingrijire speciala. Dr. Carmen-Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog la Spitalul Clinic Colentina, ne explica cum sa avem grija de tenul nostru in anotimpul cald.
"In primul rand vara, tenul are nevoie de fotoprotectie, adica de creme, de lotiuni care sa blocheze ajungerea razelor ultraviolete la piele. Aplicarea produselor de fotoprotectie este extrem de necesara, deoarece expunerea la razele ultraviolete prezinta o serie de riscuri atat din punct de vedere al imbatranirii pielii, al aparitiei pistruilor si a melanozei faciale (pigmentatia in exces a pielii), cat si a cancerului de piele", atrage atentia medicul specialist. Impotriva razelor solare putem folosi fie creme de fotoprotectie de sine statatoare, fie produse cosmetice care au inclusi factori de fotoprotectie.  

Ce folosim? Vara mai este necesara oare crema hidratanta? Raspunsul ni-l ofera tot dr. Carmen Curea. "Vara nu renuntam la crema hidratanta, deoarece si in acest anotimp fata noastra are nevoie de hidratare. Utilizam totusi creme mai usoare, mai lejere, de tipul laptelui, al emulsiei hidratante", explica medicul.  

Si, pentru ca transpiram mai mult, este indicat sa renuntam la fondul de ten si la machiajele incarcate. Vara, machiajul trebuie sa fie realizat cu produse waterproof (care sunt rezistente la apa, la transpiratie). Dar ele sunt mai greu de indepartat si necesita demachiere stricta.  

In ceea ce priveste tratamentele cosmetice pe timp de vara, dermatologul atrage atentia ca in nici un caz nu sunt recomandate tratamentele agresive ale tenului care implica decojirea, exfolierea pielii. Un astfel de tratament este peeling-ul, la care pielea persoanei respective se poate pata din cauza expunerii la razele solare. Indicate sunt, in schimb, procedeele de curatare a pielii, folosirea mixturilor, a cremelor antiacneice. Dar tratamentul impotriva acneei (afectiune care se estompeaza vara) trebuie efectuat numai sub supravegherea unui specialist.  

AGRESORI. In timpul zilei, tenul nostru este expus continuu agresiunilor exterioare (vant, soare, poluare), de aceea este nevoie sa ne demachiem si sa ne spalam pe fata in fiecare seara cu apa si sapun. In felul acesta, praful, celulele moarte, transpiratia, sebumul vor fi indepartate de pe fata noastra. Dupa aceea este recomandata aplicarea unei creme de noapte, deoarece noaptea incepe procesul natural de regenerare celulara. Este bine sa ne facem un masaj facial bland, care ajuta crema sa intre cat mai bine in piele.

×
Subiecte în articol: ingrijirea tenului