x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tendinţe in machiajul de vară

Tendinţe in machiajul de vară

04 Sep 2007   •   00:00

Orice femeie işi doreşte să fie strălucitoare şi să aibă un ten de porţelan. Dar cum se poate obţine un ten perfect pe perioada verii, cănd soarele şi căldura işi pun amprenta cu succes la "topirea" machiajului?

Orice femeie işi doreşte să fie strălucitoare şi să aibă un ten de porţelan. Dar cum se poate obţine un ten perfect pe perioada verii, cănd soarele şi căldura işi pun amprenta cu succes la "topirea" machiajului? Cel mai recomandat machiaj pentru perioada călduroasă este unul natural, in care se utilizează o pudră in culoarea bronzului, combinată cu farduri in culori mate şi rujuri cremoase. In privinţa fondului de ten, specialiştii in make-up sugerează că acest produs ar trebui evitat pe perioada verii. Motivul? Incarcă faţa foarte mult, dăndu-i tenului un aspect imbătrănit.

De aceea, ca pielea să aibă un aspect căt mai natural, pudra va putea inlocui cu succes fondul de ten. Artiştii make-up recomandă o pudră cu o textură uşoară, in nuanţa bronzului, care conferă un aspect mat şi rezistă la soare. Dacă totuşi nu puteţi renunţa la fondul de ten, este bine să alegeţi unul hidratant şi protector, cu o textură lejeră şi fără uleiuri. La alegerea produsului potrivit trebuie să ţineţi cont şi de alte aspecte. Cum faţa este mai bronzată decăt gătul, intotdeauna este bine să atenuaţi efectul de mască. De aceea, cănd alegeţi nuanţa, este indicat să o adaptaţi zonei de sub bărbie, astfel nu va exista o diferenţă de nuanţă foarte mare. In plus, acest machiaj vă va ajuta să păreţi căt mai naturale, fără un ten incărcat. Un secret pentru a aplica pudra pe timpul verii este utilizarea unui produs translucid care, aplicat intr-un strat foarte fin, ii va conferi tenului o strălucire naturală.

Creme

Dacă nu sunteţi mulţumită de folosirea pudrei şi a fondului de ten pe perioada verii, vă putem recomanda un truc care vă va ajuta să păreţi căt mai naturală şi sigură de aspectul tenului dumneavoastră. Astfel puteţi să vă procuraţi o cremă de faţă colorată, iar aspectul conferit nu numai că vă va mulţumi pe deplin, dar ar putea să vă schimbe impresia in privinţa utilizării fondului de ten, la care aţi putea renunţa. O astfel de cremă este mai uşoară decăt un fond de ten şi are proprietatea de a acoperi foarte bine imperfecţiunile pielii. Dacă este foarte cald, fondul de ten se poate topi pe faţă, insă cu o cremă colorată nu se va intămpla acest lucru. Alegeţi o cremă potrivită tipului de ten pe care il aveţi şi folosiţi o nuanţă luănd in calcul şi bronzul. Totodată, nu uitaţi că este indicat să optaţi pentru o cremă colorantă cu factor de protecţie solară.

BRONZ. Pudra face o bună "echipă" cu fondul de ten. Ea se aplică insă ultima, pentru realizarea unui machiaj corect. Poate fi folosită insă şi singură, direct pe piele, nefiind dependentă de fondul de ten. O posibilitate de luat in calcul pentru un machiaj frumos, de vară, este pudra bronzantă. Cele mai indicate sunt pudrele prismatice care conţin mai multe nuanţe la un loc şi, trecănd pămătuful pe deasupra lor, veţi reuşi să obţineţi o cantitate uniformă, de o nuanţă adaptabilă tenului dumneavoastră.

×
Subiecte în articol: cosmetica