x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Top 8 alimente care NU TE ÎNGRAȘĂ niciodată

Top 8 alimente care NU TE ÎNGRAȘĂ niciodată

21 Oct 2018   •   08:17
Top 8 alimente care NU TE ÎNGRAȘĂ niciodată

Mulţi dintre noi avem concepţia eronată că orice înghiţim, cu excepţia apei, se şi depune... în realitate însă lucrurile nu stau tocmai aşa.

Există o întreagă listă de alimente pe care le poți consuma în orice cantitate, pentru că sunt sățioase, sunt o sursă importantă de fibre și au calorii negative. Specialiştii susţin că acestea nu îngraşă niciodată, atâta timp cât sunt consumate în stare pură şi nu fac parte din alte combinaţii gastronomice.

Alimentele cu calorii negative sunt acele alimente care necesită mai multe calorii pentru procesare decât propriul conţinut caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar şi unui consum energetic crescut în procesul de descompunere şi digerare, astfel încât numărul caloriilor consumate de organism este mai mare decât numărul celor asimilate.

Alimentele cu calorii negative prezintă marele avantaj că ajută în mod natural la arderea grăsimilor; aşadar, cu cât meniul este mai bogat în aceste alimente cu atât se pierd mai multe kilograme. Spre exemplu, o portocală poate conţine 50 de calorii; după consumare, organismul are nevoie de mai mult de 50 de calorii pentru a absorbi şi a digera nutrienţii şi vitaminele din portocală. Pe parcursul procesului, se ard mai multe calorii, beneficiindu-se astfel de efectul de calorie negativă.

Iată o listă cu alimentele pe care le poți consuma fără a te preocupa de numărul caloriilor:

1. Țelina

Conține 95% apă, are efect diuretic și te ajută la detoxifierea organismului, dar și în curele de slăbire.

2. Vânăta

Poți consuma vânătă fără probleme, dacă nu folosești ulei. O porție de vinete la grătar conține doar 24 de kcal.

Află care este sfatul medicului!

3/ Castraveți

Leguma care nu ar trebui să lipsească din nicio cură de slăbire este castravetele. Reduce balonarea și te ajută în procesul de slăbire.

Citește mai departe despre ALIMENTELE CARE NU TE ÎNGRAȘĂ

×