x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tot ce știați despre UNT este o minciună. Iată de ce ar trebui să consumați acest aliment delicios!

Tot ce știați despre UNT este o minciună. Iată de ce ar trebui să consumați acest aliment delicios!

04 Ian 2016   •   18:20
Tot ce știați despre UNT este o minciună. Iată de ce ar trebui să consumați acest aliment delicios!

Untul este ingredientul mai multor preparate delicioase, fiind cunoscut faptul că poate transforma feluri de mâncare banale în capodopere culinare. Totuși, în ultimii 20 de ani, untul a fost evitat, fiind considerat responsabil pentru diferite afecțiuni, de la obezitate până la boli de inimă.

În realitate, untul ar trebui consumat, iar specialiștii în nutriție s-au străduit să îi ofere statutul de aliment sănătos. Potrivit HealthyFoodHouse.com, există cinci motive pentru care ar trebui să consumați unt:

1. Este bogat în vitamine solubile în grăsimi
Untul include numeroase asemenea vitamine, precum vitamina A, E și K2. O dietă echilibrată oferă aportul de vitamine A și E, dar nu și de vitamina K2. Aceasta are un rol important în buna funcționare a organismului, deficiențele putând duce la numeroase boli precum cancer sau osteoporoză.

2. Este bogat în grăsimi saturate sănătoase
Chiar dacă niciodată nu s-a dovedit că grăsimile saturate sunt dăunătoare, studiile pseudo-științifice au încercat să poarte un război împotriva acestora. În realitate, nu există nicio legătură între grăsimi saturate și boli de inimă, ba chiar din contră, acestea ajută la scăderea colesterolului rău LDL.

3. Este bogat în acid linoleic conjugat
Acidul linoleic conjugat are un efect puternic asupra metabolismului și este vândut sub formă de supliment alimentar, indicat persoanelor care vor să slăbească. Untul, în special cel produs din lapte de la animalele hrănite natural, reprezintă o sursă importantă de acid linoleic conjugat.

4. Diminuează riscul de obezitate
Suntem sfătuiți să consumăm produse low-fat, pentru a obține calciul de care avem nevoie, evitând grăsimile „rele” și caloriile inutile. Totuși, în ciuda conținutului mare de calorii, consumul de lactate bogate în grăsimi nu este asociat cu obezitatea.
Studiile au demonstrat că aceste produse reduc riscul bolilor metabolice și de obezitate.

5. Gustul!
Nu mai e nevoie de nicio prezentare. Untul este pur și simplu delicios, savurați-l!
 

×