x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tratamente naturiste. 7 soluții eficiente pentru călcâiele crăpate

Tratamente naturiste. 7 soluții eficiente pentru călcâiele crăpate

09 Aug 2017   •   19:31
Tratamente naturiste. 7 soluții eficiente pentru călcâiele crăpate

Pielea crăpată cu tendințe de decojire a călcâielor nu este numai o problemă estetică, cauzatoare de disconfort și durere, ci este deopotrivă o problemă de sănătate. Problema călcâielor crăpate nu va trece de la sine, ci dimpotrivă se va acutiza în lipsa unui tratament adecvat. Din fericire, există câteva tratamente naturiste care vă vor face să scăpați de această situație neplăcută.

Aerul uscat, carențele de vitamine și minerale, statul în picioare, alimentația nesănătoasă și insuficienta hidratare sunt doar câteva dintre cauzele care duc la crăparea călcâielor.

Vă prezentăm câteva remedii naturale pentru ameliorarea și tratarea aspectului inestetic al călcâielor:

1. Tratament cu lămâie

Eficiența acestui tratament constă în faptul că pielea uscată a călcâielor este revigorată de coaja de lămâie. Atât coaja de lămâie, cât și pulpa sunt bogate în multe uleiuri esențiale care pot înmuia și regenera pielea.
Taie o lămâie pe jumătate și stoarce-i sucul. Pentru aplicarea tratamentului vei avea nevoie doar de puțină coajă cu pulpă pe ea, pe care trebuie să o așezi direct pe călcâi. Apoi încalță o pereche de șosete și păstrează compresa formată pe picioare, timp de 30 de minute. După 30 de minute, scoate-ți șosetele și aruncă coaja de lămâie...vei fi uimit de rezultat.

2. Mască cu căpșune

.........................

Citește mai departe AICI

×