x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tratamente naturiste. 7 soluţii naturale care combat aspectul tern al părului gras

Tratamente naturiste. 7 soluţii naturale care combat aspectul tern al părului gras

10 Mar 2016   •   17:38
Tratamente naturiste. 7 soluţii naturale care combat aspectul tern al părului gras

Părul gras denotă, de cele mai multe ori, un aspect general neîgrijit. Dacă te confrunţi cu această problemă, rişti, din păcate, să fii etichetată în mod nedrept încă de la prima impresie. Noroc că există tratamente naturiste și pentru acest aspect!

Aspectul inestetic al părului gras este o urmare a excesului de sebum. Această cauză ar putea fi moştenire genetică, spun specialiştii. Ţesutul de la nivelul scalpului este acoperit de glande sebacee ce produc sebum şi care ajută la hidratarea suprafeţei scalpului.

Părul drept şi subţire este mai predispus tendinţei de îngrăşare, spre deosebire de părul cârlionţat şi mai bogat. Nici posesoarele buclelor nu sunt ferite de "blestemul" sebumului, însă cel mai probabil aceste persoane au un fir de păr mai gros, ceea ce le maschează într-o oarecare masură această mică problemă.

Dacă şampoanele pentru păr cu tendinţă spre îngrăşare nu au niciun efect, poţi apela cu încredere la aceste remedii, care vor reduce excesul de sebum şi vor reda părului tău un aspect sănătos şi strălucitor.

1. Tratament cu zeamă de lămâie
Sucul de lămâie poate fi baza unei soluţii de clătire. Se amestecă sucul de la 3 lămâi cu apă caldă şi se clăteşte bine părul. Pentru a obţine un tratament mai eficient, poţi amesteca sucul de lămâie cu oţet.

2. Amestec de apă şi alcool

..................

Află și alte rețete pentru a-ți îngriji părul cu tratamente naturiste

×