x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Trezeşte-te frumoasă!

Trezeşte-te frumoasă!

de Sînziana Stancu    |    10 Ian 2010   •   00:00
Trezeşte-te frumoasă!
Sursa foto: stockxpertcom/

Adio ochilor umflaţi, lentorii matinale, "cutelor" de pe faţă căpătate în timpul somnului! Prin câteva trucuri mici, dar foarte eficiente, oricare femeie poate fi frumoasă dis-de-dimineaţă.



Toată "lucrarea" de înfrumuseţare ia startul încă de seara, cu demachiatul. Experţii în frumuseţe ne sfătuiesc să nu aşteptăm până picăm de oboseală ca să ne curăţăm tenul sau, mai rău, să adormim cu fardul pe faţă, astfel încât toxinele şi murdăria de peste zi să intre şi mai bine în pori. Curăţarea tenului cu produse adecvate permite cremelor de noapte sau altor pomezi pe care le folosim să acţioneze mult mai eficient, pentru că, în timpul nopţii, pielea este mai bine irigată, iar substanţele cu care o hrănim se absorb mult mai eficient.

COPILUL FERICIT
Ideal pentru un ten frumos este dormitul pe spate, în poziţia aşa-zisă a "copilului fericit". Dormitul pe burtă poate dăuna destul de mult fumuseţii feţei, din cauza capului, a cărui greutate, deloc neglijabilă, pune destulă presiune pe muşchii feţei. Rezultatul unui asemenea somn se traduce adesea prin obraji "ridaţi" de urmele lăsate de pernă, care nu dispar cu una, cu două. Somnul pe spate este şi mai eficient pentru frumuseţe dacă se doarme şi cu capul ridicat pe o pernă sau chiar două.

Forţa gravitaţională acţionează asupra fluxurilor sanguin şi limfatic, astfel încât fluidele corpului nu se vor acumula în zona capului şi-a feţei, iar "edemele" faciale de dimineaţă şi senzaţia de cap greu nu se vor produce. Ochii se vor simţi mai bine, iar ridurile fine din jurul lor pot fi ţinute la distanţă cu o cremă hrănitoare, cu formulă specială, ce trebuie aplicată fără zgârcenie, seară de seară. Iar pentru un ten strălucitor încă de la primele ore ale zilei, în crema de noapte puteţi amesteca un strop de cremă autobronzantă.

PILULA DE TREZIRE
Frumuseţea se ţine nu numai cu smacuri, ci şi cu hrană bună. O cină bogată în proteine şi săracă în zaharuri menţine tot organismul în formă, nu numai faţa. Puţin somon, de pildă şi un pic de sparanghel, care este un diuretic natural, pot face adevărate minuni. La masa de seară evitaţi orezul, pastele făinoase şi cartofii. Dieta bogată în carbohidraţi glicemici "înmoaie" trăsăturile feţei, dându-i un aspect "păstos".

Un ultim amănunt pentru frumuseţe şi formă bună este aşa-numita "pastilă de trezire la timp", în vogă în multe ţări. Este vorba despre o pilulă energizantă, ce are la bază un amestec de tiamină, riboflavină, niacină, vitaminele B6 şi B12 şi extract de seminţe de gurana. Medicul de familie îţi poate prescrie o astfel de pastilă, pe care ţi-o va prepara farmacistul. Luată înainte de culcare, pilula eliberează ingredientele în fluxul sanguin în ultima parte a ciclului nocturn, astfel încât să te poţi trezi la timp, în formă şi fără senzaţii de confuzie şi oboseală.

×
Subiecte în articol: sănătate & beauty