x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Trucuri care alungă rutina din viaţa de cuplu

Trucuri care alungă rutina din viaţa de cuplu

de Steluta Indrei    |    01 Dec 2012   •   00:31
Trucuri care alungă rutina din viaţa de cuplu
Sursa foto: Thinkstock

Zilele mohorâte de toamnă aduc monotonie şi în viaţa de cuplu, spun psihologii. Descoperiţi sfaturile acestora pentru a avea lumină şi bună dispoziţie în intimitate.

Romantici ca în prima zi
Dacă tonurile de gri s-au strecurat în relaţia voastră, amintiţi-vă primele întâlniri, micile gesturi romantice. Cine zice că acestea nu pot fi reluate? Chiar dacă nu vă plimbaţi neapărat în parc, ţineţi-vă de mână, ca la începutul iubirii voastre. Vă mai amintiţi ce s-a întâmplat la prima întâlnire? Faceţi-i o surpriză soţului(ei)/iubitului(ei) şi organizaţi o întâlnire asemănătoare, ieşiţi împreună în acelaşi loc. Va fi un prilej de a retrăi emoţia de atunci. Reluaţi obiceiul de a vă da întâlniri în oraş, la o cafea sau pur şi simplu la cumpărături. Planificaţi-vă un week-end la munte doar voi doi.

Schimbaţi-vă garderoba
Acasă nu este obligatoriu să purtaţi un training oarecare şi papuci. Pentru a evita căderea în rutină, schimbaţi totul. Puteţi găsi haine de interior (“homewear”) mai atrăgătoare, care vă pun în valoare corpul. Renunţaţi la pijamaua şi lenjeria intimă din bumbac şi înlocuiţi-le cu desuuri sexy, fine, din mătase. Nu ar strica să mergeţi împreună la cumpărături. El alege, tu probezi…

Îngrijiţi-vă aspectul fizic
Nu neglijaţi aspectul fizic, îngrijiţi-vă şi nu consideraţi că din cauza obişnuinţei partenerul nu va observa cum arătaţi. Aceste lucruri sunt valabile atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Căsnicia sau o relaţie de durată nu reprezintă un pretext pentru un păr neîngrijit sau un abdomen care depăşeşte cu mult limitele curelei.

Încercaţi arta masajului
Masajul cu un ulei de citrice, levănţică sau ylang-ylang este antidotul perfect pentru a rupe monotonia în intimitate şi a aduce puţină pasiune într-o seară de toamnă. Mizaţi pe creativitate şi spontaneitate. Înlocuiţi vizionarea unui film cu astfel de momente de tandreţe.

Distraţi-vă, dansaţi… chiar şi acasă
Căutaţi modalităţi noi de petrecere a timpului liber, de distracţie atât în casă, cât şi în afara “cuibului”. Dansul este una dintre cele mai bune modalităţi de a vă distra împreună şi a încălzi atmosfera între voi doi. În plus, dansul stimulează secreţia de hormoni ai fericirii.

Reîncărcaţi-vă bateriile
Evitaţi pe cât posibil aducerea acasă a grijilor şi stresului de la serviciu. Tot secretul este să păstraţi week-end-ul numai pentru voi doi. Este momentul în care vă reîncărcaţi cu energie, faceţi lucruri împreună, stabiliţi planuri, comunicaţi. Vorbiţi! Atât timp cât puteţi vorbi despre orice, monotonia nu are şanse de a se instala între voi. Problemele apar atunci când singura formă de comunicare în cadrul unui cuplu ajunge să fie cearta.

×
Subiecte în articol: viata de cuplu