x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Trusa medicală pentru concediu. 5 sfaturi de care trebuie să ții cont!

Trusa medicală pentru concediu. 5 sfaturi de care trebuie să ții cont!

de Cristina Mălășanu    |    26 Iul 2014   •   09:34
Trusa medicală pentru concediu. 5 sfaturi de care trebuie să ții cont!

  Concediul înseamnă o schimbare de mediu pentru copii şi fiecare poate reacţiona diferit la noul program, la schimbările apărute în alimentaţie, la aerul curat de munte sau la excesul de soare de la mare şi de aceea este bine ca părinţii împreună cu medicul pediatru să stabilească o listă de medicamente la care ar putea apela în caz de urgenţă.


Un concediu relaxant se poate transforma pe neaşteptate, într-o perioadă plină de griji şi de stres dacă cineva, în special copilul, se îmbolnăveşte. Pentru a preveni acest lucru, pregăteşte-ţi de acasă o trusă medicală de concediu.

Citește și
O vacanță perfectă! DA - relaxării! NU - stresului!

Ce alimente te ajută să arăți perfect la plajă sau la piscină

1. Stabileşte cu medicul tău ce medicamente să ai cu tine în caz de urgenţă
Înainte de a merge la farmacie, consultă medicul pediatru sau medicul de familie. El ştie cel mai bine istoricul medical al copilului, ştie cum reacţionează acesta la anumite medicamente, care sunt dozele potrivite şi modalităţile de administrare. Informează-te care sunt serviciile disponibile în caz de urgenţă, şi menţine legătura cu medicul pediatru pe durata concediului în cazul în care apar probleme.


2. Nu folosi medicamente rămase în urma tratării altor afecţiuni
Înainte de a pune medicamentele recomandate de medic în trusa de concediu, asigură-te că sunt încă în termenul de garanţie şi că au fost depozitate şi păstrate în condiţii adecvate. Dacă nu eşti sigur de valabilitatea anumitor medicamente, iar aspectul lor este schimbat, cel mai bine este să le arunci pentru că pot fi periculoase. Include în trusă doar acele medicamente despre care ai vorbit cu medicul pediatru şi nu alte medicamente rămase de la tratarea unor afecţiuni din trecut.


Articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia vacanta