x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Uimitor: bărbații pot să își dea seama de infidelitatea unei femei uitându-se la fața acesteia

Uimitor: bărbații pot să își dea seama de infidelitatea unei femei uitându-se la fața acesteia

23 Sep 2015   •   15:23
Uimitor: bărbații pot să își dea seama de infidelitatea unei femei uitându-se la fața acesteia

Domnilor, v-ați putea da seama dacă partenera de viață este infidelă?

Un studiu recent demonstrează că barbaților le este ușor să sesizeze asemenea situații, uitându-se la fața unei femei. Mai mult, atractivitatea persoanei de sex feminin nu are nicio legătură cu posibilitatea ca aceasta să înșele.

Deși se spune că o carte nu trebuie judecată după copertă, intuiția bărbaților funcționează excelent. Cercetarea, condusă de Samantha Leivers, la Universitatea de Vest din Australia, a demonstrat că 59% din subiecți au putut să dea răspunsul corect. Participanților li s-au arătat pozele a 34 de femei, în perechi de câte două: una din ele își înșelase soțul de cel puțin două ori, iar cea de-a două a fost fidelă pe durata întregii relații.

Potrivit www.dailymail.co.uk, motivul pentru care bărbații au dat răspunsurile respective nu este foarte clar, specialiștii plănuind să desfășoare studii suplimentare care să lămurească această problemă.

Ei vin totuși cu o ipoteză. Dintr-o perspectivă evolutivă, este normal ca acest „simț” să fie mai bine dezvoltat, deoarece bărbatul, spre deosebire de femeie, nu poate avea „garanția”, din punct de vedere genetic, că un copil este al lui.

Cercetările anterioare au evidențiat că atractivitatea este un indiciu în ceea ce privește fidelitatea unei femei, dar conform concluziilor acestui studiu nu exista nicio corelație între femeile atragătoare și judecata bărbaților.

Același studiu mai vechi, publicat anul trecut, a demonstrat că avem tendința să considerăm persoanele cu sprancene înalte și pomeți proeminenți mai oneste, chipul Angelinei Jolie fiind cea mai bună ilustrare a acestei osaturi a feței.

Psihologii de la New York University au făcut o altă constatare interesantă: o anumită secțiune a creierului se face responsabilă pentru această decizie și în 33 de milisecunde creierul decide dacă cineva este demn de încredere.

×
Subiecte în articol: infidelitate