x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Un mar pe zi te tine departe de medic

Un mar pe zi te tine departe de medic

de IncomeMagazine    |    07 Mar 2013   •   08:40
Un mar pe zi te tine departe de medic
Sursa foto: wikipedia

E cat se poate de adevarat. Bunicii nostri stiau de ce isi incheiau masa cu un mar. Exista atatea motive pentru care trebuie sa consumam mere. Iata numai patru dintre ele.

Citeste si 7 alimente care te ajută să slăbeşti

Cu mii de varietati existente in intreaga ume, marul ramane, prin excelenta, un fruct universal ... si simbolic. Iar asa cum se intampla destul de des, intelepciunea populara, care a observat virtutile marului, au fost confirmate, peste ani, de oamenii de stiinta. Mult timp s-a crezut ca faimoasa vitamina C i-a adus acestui fruct renumele de care se bucura, precum si dictonul: „an apple day kkps the doctor away”.

Citeste si Plante care vindecă anxietatea şi depresia

De cativa ani insa, cercetatorii au inceput sa descopere ca el contine, de asemenea, numerosi antioxidanti, care deschid un camp de actiune mult mai extins decat si-ar fi putut imagina cineva... Iata cel putin patru motive pentru care trebuie sa mancam mere pentru a ne pastra sanatatea.

Citeste si Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos

1. Diminuarea riscurilor cardiace. Antioxidantii pe care ii contine marul, in special in coaja, au o actiune directa asupra sferei cardiovasculare, limitand tensiunea arteriala si reducand formarea cheaguri de sange, aflate la originea infarcturilor. Un recent studiu a scos a aratat, de asemenea, un scadere semnificativa la femeile aflate la menopauza care au mancat cel putin un mar pe zi timp de sase luni.

Citeste si 9 alimente care pot preveni apariţia cancerului

2. Are grija de silueta. Participantii la un studiu pe aceasta tema au avut, la final, numai motive de bucurie si mandrie: regimul cu mere le-a permis sa slabeasca, in medie, cu 3,3 kilograme. A nu se uita ca marul are putine calorii, are un impact asupra metabolismului, poseda un efect de taiere a poftei de mancare si regleaza digestia.

Citeste si Cum se “prajeste” creierul uman sub efectul telefoanelor mobile

3. Protejeaza plamanii. Gratie actiunii lor anti-inflamatoare, consumul a doua pana la cinci mere pe saptamana este suficient pentru a reduce astmul sau afectiunile cailor respiratorii. Chiar la fumatori, capacitatile respiratorii pot fi ameliorate cu ajutorul marului.

Citeste si Greseli de nutritie si efectele lor

4. Previne cancerul. „Colectia” de antioxidanti combinata cu vitamina C face din mar un aliment anti-cancer prin incetinirea cresterii celulelor canceroase, in special a celui de colon si plamani. Mai recent, cercetatorii au putut demonstra influenta directa a consumului de mere asupra tumorilor mamare.

×
Subiecte în articol: mar