x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Vacanţele celui mai puternic om de pe planetă

Vacanţele celui mai puternic om de pe planetă

de Sînziana Stancu    |    09 Aug 2009   •   00:00
Vacanţele celui mai puternic om de pe planetă
Sursa foto: Hugh Gentry/Reuters

Barack Obama se îndreaptă vara asta cu toată familia către coastele Atlanticului. Şi, dacă se va adeveri ce scrie în Vineyard Gazette, "Prima Fa­mi­lie" a Americii va trage la ferma Blue Heron, din Chil­mark, localitate care a fost cotată ca fiind cel mai scump orăşel din America, într-un clasament rea­lizat în anul 2007.

Toată distracţia pe insula din Golful Cap Code, pentru care şi-a rezervat ultima săptămână a lunii august, îl va costa pe Obama vreo 50.000 de do­lari. Cam mult pe timp de criză! Dar poate că pre­şe­din­tele vrea să fie şi "Primul Exemplu" al Americii în ma­te­rie de stimulare a consumului! ... În fine, cheltuiala se va îm­păr­ţi în trei: o parte din bani va ieşi direct din buzunarul preşedintelui, altă parte, din cel al Secret Service, iar cea de-a treia, chiar din bugetul Casei Albe.

Şi unde mai pui că locaţia cochetă din Insula Martha's Vineyard este o reşedinţă în valoare de 20 de milioane de dolari, cu vedere spre ocean, care aparţine unui politician republican. Dar asta nu-l deranjează nici un pic pe Obama, care s-a lăudat când a ajuns la Casa Albă că va face tot ce-i stă în putinţă să împace lupii cu mieii în arena politică.
ALL-INCLUSIVE PREZIDENŢIAL
Cheltuiala pentru vacanţă se pare, însă că merită. Obama va dispune, între altele, de piscină, teren de golf, un teren de baschet - sport după care este ahtiat şi la care nu a renunţat nici în zilele de campanie - şi acces la o plajă privată, Squibnocket Beach, cu port pentru caiace şi pentru yaht.

Reşedinţa principală are cinci camere, este construită în stil victorian, şi alte trei corpuri, bune de locuit şi de distracţie. Cu alte cuvinte, un fel de "all-inclusive", dar la standard prezidenţial, cu patru ze­rouri.

Chiar dacă Obama va ajunge acolo abia în ultima săptămână din august, soţia lui, Michelle, şi fiicele lor, Sasha şi Malia, împreună cu câinele Bo, vor veni mai înainte şi vor sta pe insulă în altă parte. După ce va sosi şi el, se vor instala la Blue Heron. Ferma aparţine soţilor republicani William şi Mollie Van Devender, care au cumpărat-o în anul 2005.

Republicanul Van Devender, din Mississippi, a făcut donaţii financiare importante pentru campania contracandidatului lui Obama, John McCain, şi, împreună cu soţia sa, a contribuit şi la campania lui Fred Thompson în alegerile primare. Înainte, proprietatea aparţinuse lui Anthony Fisher şi soţiei lui, care au murit în accident de avion în 2003.


DESTINAŢII FAVORITE
Cape Code pare a fi una dintre locaţiile favorite de vacanţă ale preşedinţilor americani. Fosta familie prezidenţială Bill şi Hillary Clinton îşi făcea aici în mod regulat vacanţele, iar în 1998 a fost invitată chiar de soţii Fisher la ferma lor. Gurile rele mai spun chiar că soţii Clinton, spre deosebire de Obama, n-au dat niciodată un ban din buzunarul lor pentru sejururile petrecute acolo. Şi fostul preşedinte John F. Kennedy obişnuia să-şi facă vacanţele la complexul familiei, cu o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi, din Hyannisport.

În ceea ce-l priveşte pe George W. Bush, care a fost cel mai "vacanţioner" preşedinte din istoria SUA, cu 1.020 de zile de vacanţă în cei opt ani petrecuţi la Casa Albă, 490 din acestea şi le-a petrecut la ferma lui din Texas - locul său favorit de relaxare.

Un alt preşedinte american, Richard Nixon, şi-a făcut chiar o "Casă Albă de Florida" pe una dintre sutele de insule ale Golfului Biscayne, unde s-a şi retras de altfel după ce a demisionat, în 1974. 

×
Subiecte în articol: vacanta barack obama stare de lux