x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Vaselina cosmetică în loc de rimel

Vaselina cosmetică în loc de rimel

de Gina Matei    |    16 Mar 2010   •   00:00
Vaselina cosmetică în loc de rimel
Sursa foto: /Thinkstock

Vaselina cosmetică. Iată recomandarea Vivianei Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med. Când să o foloseşti? Zilnic. Mai exact, seara, pentru a îndepărta machiajul ochilor. Specialistul nostru vă asigură că nu există riscul apariţiei iritaţiilor şi, totodată, protejează pielea fină din jurul ochilor.



HIDRATANT PENTRU BUZE
Iarna, vaselina este benefică şi pentru protecţia buzelor, care sunt foarte mult agresate din cauza frigului şi a vântului. Aşadar, aplică vaselina pe buze şi masează-le uşor. Vestea bună este că vaselina se găseşte în comerţ şi în recipiente mai mici. Aşadar, acest unguent îţi este la dispoziţie ori de câte ori ai nevoie de el.

ÎNLOCUITOR AL RIMELULUI
Ce-ai spune să înlocuieşti rimelul cu... vaselină? Aplicată pe gene, vaselina conferă genelor mai mult volum şi strălucire. Mai mult decât atât, acest unguent hrăneşte şi protejează genele pe tot parcursul zilei.
"Vaselina acţionează asemeni uleiului de ricin", precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med. În acest sens, aplică mai multe seri la rând vaselină pe gene şi las-o să acţioneze toată noaptea. Vei constata astfel că genele se vor îndesi şi lungi.

EXFOLIANT NATURAL
Vrei un exfoliant 100% natural? Atunci amestecă sare de mare cu vaselină. Este recomandat ca exfolierea cu acest produs să se facă de maximum o dată pe săptămână. În caz contrar, pielea ta se va usca.
Iar în cazul în care aplici vaselină pe obraji, aceştia nu numai că vor sclipi, dar vor fi şi hidrataţi.

HIDRATAREA DE DUPĂ EPILARE
Indiferent de metoda de epilare pe care o foloseşti, te confrunţi de cele mai multe ori cu apariţia iritaţiilor şi uscarea pielii. Tocmai de aceea, după epilat, aplică un strat subţire de vaselină pe zona afectată. Rezultat: pielea redevine fină şi hidratată.

×
Subiecte în articol: cosmetica