x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Wilhelmina, how fragile we are?

Wilhelmina, how fragile we are?

de Roxana Roseti    |    06 Dec 2009   •   00:00
Wilhelmina, how fragile we are?
Sursa foto: Avanpremiere Concept/

Nu ştim dacă Botticelli ar fi acceptat vreodată o întâlnire cu Sting, dar desigur această întâlnire s-a produs la nivel metaforic zilele trecute într-o sală de bal. Motivul întâlnirii? Noua colecţie Luxury primăvara-vara 2009, a creatoarei Wilhelmina Arz.



Tonuri de cafea cu lapte traversate de fir roşu la propriu, lilauri, inegalabilul verde-otravă, all black, toate şi-au desfăşurat unduirea într-o seară de sfârşit de toamnă romantică, pe acordurile celor mai frumoase melodii ale lui Sting. A fost vorba despre cea de-a şaptea ediţie a Soirees de la mode - eveniment cu desfăşurare am putea spune periodică, lansat în România anul trecut de Athenee Palace Hilton Bucharest şi Avanpremiere Concept.

Ca să ne exprimăm un pic umoristic, dacă designerul Christian Lacroix a fost absent în această toamnă de la săptămâna pariziană a modei, iată că publicul românesc iubitor de modă nu absentează în ruptul capului de la Soirees de la mode. Care a susţinut încă de la început ideea de reînviere a eleganţei Micului Paris de altădată. Iar Wilhelmina Arz este primul designer invitat să realizeze o colecţie special pentru acest eveniment. Ţinutele mătăsoase, elegante, nu au adus în prim plan un creator mai sofisticat decât este în mod obişnuit, ci un creator mai... nebun decât este în mod obişnuit!

Este vorba, desigur despre o nebunie frumoasă, cea a alăturării catifelei, taftalei şi voalului, cea a alăturării veşmintelor elegante pur şi simplu, sau sport-elegante, unor coafuri (create de binecunoscutul hair-stylist Laurent Tourette) insolite. Prin care au fost amestecate, năvalnic, flori de primăvară (cum ar fi liliac alb natural), crenguţe, buchete, ca o imposibilă chemare a inegalabilului pictor Sandro Botticelli pe podium.

Ca de fiecare dată, nu are rost să ne aliem veşnicei şi rezonant preţioasei întrebări "cine a fost la acest eveniment-fashion?", mai important fiind spectaculosul atmosferei. Dacă o întrebi pe creatoare de unde îi vin ideile, ea îţi va răspunde simplu (fiind de altfel un om modest): "Pur şi simplu creionul desenează pe hârtie ceea ce simţi.

Este un limbaj al tău, personal, prin care încerci să le explici celorlalţi raportul tău cu lumea exterioară". Nu vrem să fim duri cu această fiinţă cu aspect de şcolăriţă, dar trăim vremuri în care celorlalţi puţin le pasă de raportul altora cu lumea exterioară. Este însă remarcabil modul în care fata fragilă insistă să purtăm jurubiţa cea de deochi.

În aerul serii, care s-a desfăşurat foarte repede, la fel de repede cum trece primăvara spre vară, parcă plutea întrebarea: "Wilhelmina, oare cât de fragili suntem?". Poate doar cât o fâlfâire în stil boticellian a unui manechin căruia îi alunecă pe spate senzuala obsesie de creator, materializată într-un şnur de mătase, roşu. "On and on the rain will fall/Like tears from a star like tears from a star/On and on the rain will say/How fragile we are how fragile we are...".

×
Subiecte în articol: stare de lux