x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Legăturile dintre fumat și pierderea vederii

Legăturile dintre fumat și pierderea vederii

12 Apr 2016   •   11:08
 Legăturile dintre fumat și pierderea vederii

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat că fumătorii au un risc mai ridicat de a avea probleme oftalmologice. Mai exact, specialiştii în oftalmologie sunt de părere că persoanele care au acest viciu sunt mai predispuse când vine vorba de pierderea vederii, scrie clicksanatate.ro.

Cu toate acestea, concluziile studiilor recente au arătat că doar 10-20% dintre fumători sunt conştienţi de acest pericol.

Rezultatele cercetării, realizate de oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical „For Sight“ din Marea Britanie, au arătat că fumatul creşte semnificativ riscul de apariţie a degenerescenţei maculare (afecţiune oculară specifică persoanelor de vârsta a treia), a cataractei, a glaucomului, dar şi a sindromului de ochi uscat şi a retinopatiei diabetice.

„Studiile noastre au arătat că primele semne ale problemelor de vedere la persoanele fumătoare se manifestă prin mici tulburări, precum vederea neclară sau punctele negre care apar în câmpul vizual. Bine de ştiut este că şi persoanele care nu au acest viciu, dar care locuiesc cu altele care fumează sunt supuse la aceleaşi riscuri. Şi ele riscă să fie diagnosticate cu cataractă, degenerescenţă maculară sau cu glaucom, chiar de la vârsta a doua“, a afirmat Mahipal S. Sachdev, directorul medical de la Centrul „For Sight“.

×
Subiecte în articol: fumat vedere tutun tigari