x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Longevitatea nu este determinată de gene, conform unui studiu pe 400.000.000 de persoane

Longevitatea nu este determinată de gene, conform unui studiu pe 400.000.000 de persoane

22 Noi 2018   •   19:29
Longevitatea nu este determinată de gene, conform unui studiu pe 400.000.000 de persoane

Genele au doar un mic impact asupra longevității. Acesta este rezultatul unui studiu cu 400 de milioane de persoane. Longevitatea este determinată în cea mai mare proporție de stilul de viață, conform CNN.

„Știm că oamenii care își documentează familiile sunt foarte interesați de durata de viață” a spus co-autoarea studiului, Cathy Ball.

Cercetătorii de la Calico Life Sciences LLC, o companie Google care se ocupă cu biologia îmbătrânirii, au făcut echipă cu cei de la Ancestry. Aceștia au studiat împreună influența genelor asupra longevității.

Studiul a avut date de la 439.361.203 de persoane. Calculând matematic și statistic, echipa a descoperit că la frați și verișori, genele erau responsabile în proporție de 20 și 30 de procente. Cercetătorii au descoperit și că durata de viață a soților să fie apropiată – mai apropiată decât a unui frate și o soră. O explicație posibilă ar fi că soții trăiesc în aceeași casă, deci au un lifestyle similar.

Așadar, rezultatul sugerează oricui își dorește o viață lungă să înceapă să mănânce sănătos și să facă sport, nu să se bazeze pe genele bune ale bunicilor.

×
Subiecte în articol: studiu genetica longevitate