x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Acupunctură pe împăratul organismului

Acupunctură pe împăratul organismului

de Florin Condurateanu    |    09 Mar 2010   •   00:00
5580-114980-03_sante9.jpg2010, în concepţia medicinei din China, e un an favorabil, dar cu multe ambiguităţi. Poate fi şi bine, şi rău în sănătate. Dar pentru ca binele să fie şi mai bine trebuie să fortifici organismul. A explicat atitudinea de a pregăti un organism sănătos şi în formă anul acesta doctorul Teodor Coldea, medic primar, specialist în acupunctură şi terapii complementare.

Reamintim că întâi trebuie echilibrat ficatul, dar şi colonul, precum şi rinichii. Întărite prin acupunctură şi plante medicinale din China şi din România. Reamintim că urechea reproduce organismul omului, semănând chiar cu poziţia fătului în burta mamei, dar cu imaginea răsturnată.

Doctorul Teodor Coldea ştie să lucreze cu acupunctura pe ureche şi pentru a slăbi, prin sporirea metabolismului, dar şi prin scăderea poftei de mâncare. Trebuie să ştim că pe ureche există un punct al foamei.

Pentru rinichi şi oase, omul este bine să mănânce mazăre şi ridichie neagră din producţia solului nostru. Pentru sporirea imunităţii sunt bune plantele isop, echinacea, astragalus, ghiara-mâţei, aşvaganda din India. Acestor plante li se adaugă cu efecte bune propolisul.

Trebuie întărite punctele corespunzătoare colonului, căci acest organ reglează imunitatea. Colonul îndeplineşte această misiune de maximă importanţă pentru întregul organism împreună cu ficatul şi pielea. Fortificarea ficatului alungă inclusiv insomniile. După ce se echilibrează, cu ajutorul terapiilor chinezeşti, ficatul şi intestinul gros, este recomandat să echilibrăm şi inima, adevăratul împărat al organismului.

×
Subiecte în articol: editorial