x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie ALERGIA LA FRIG – ce este, cum se manifestă, când e o urgență medicală

ALERGIA LA FRIG – ce este, cum se manifestă, când e o urgență medicală

20 Noi 2018   •   04:44
ALERGIA LA FRIG – ce este, cum se manifestă, când e o urgență medicală

Atenție!  Alergia la frig nu este o boală de neglijat! Viscolul şi gerul vă produc pete roşii pe faţă şi mâini? În acest caz, specialiştii susţin că suferiţi de alergie la frig.

Dacă astfel de episoade se repetă de fiecare dată când ieşiţi în ger iar roşeaţa de pe faţă şi mâini vă dispare în maximum două ore după ce nu v-aţi mai expus la frig, cu siguranţă suferiţi de o formă de alergie.

Alergia la frig – cum o recunoști

“Medicina nu a putut stabili, încă, ce generează alergia la frig. Cauzele ei sunt necunoscute în 90% din cazuri, iar boala îi afectează în special pe tineri. Și mai ciudat este că, potrivit studiilor, cercetătorii au stabilit că, în circa 10 ani, alergia la frig dispare, de la sine, la fel de misterios cum a și apărut”, a declarat  dr. Magdalena Iordan, medic de familie.

Alergia la frig – testul cu gheață, cel mai elocvent

“Există și forme grave ale alergiei la frig. Sunt situații în care această boală constituie o urgență medicală, pentru că simptomele sunt vizibile şi greu de suportat. Faţa, buzele şi limba se umflă şi pot apărea probleme respiratorii. Uneori apar şi dureri abdominale, senzaţie de vomă şi scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate favoriza șocul hipotermic. Aceste umflături nedureroase sunt acumulări de lichid seros şi dispar cu tratament”, spune dr. Iordan.

Testul pentru diagnosticarea bolii este simplu:.......................

Citește mai departe despre ALERGIA LA FRIG și tratamentul ei

×