x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Aspirina ar putea crește șansele de supraviețuire în cancerul de sân. Află în ce condiții

Aspirina ar putea crește șansele de supraviețuire în cancerul de sân. Află în ce condiții

14 Aug 2019   •   06:39
Aspirina ar putea crește șansele de supraviețuire în cancerul de sân. Află în ce condiții

Un studiu publicat de revista de științe medicale Cancer arată că aspirina crește șansele de supraviețuire ale unor pacienți diagnosticați cu cancer de sân, dar… crește și riscul de mortalitate, pentru alții.

Pentru unele femei, acest antiinflamator poate fi o armă eficientă împotriva cancerului de sân. Potrivit unui studiu publicat în Cancer, o revistă interdisciplinară a American Cancer Society, pacienții (pacientele) cu cancer de sân care au luat aspirină în mod regulat înainte de instalarea și diagnosticarea bolii au o șansă mai bună de supraviețuire.

Inflamația cronică joacă un rol cheie în dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill. Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroid major cu proprietăți antiinflamatorii, iar studiile sugerează că administrarea aspirinei poate reduce riscul de deces, în cancerul de sân.

Mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Pentru a determina rolul aspirinei în cancerul de sân, autoriul studiului au analizat consumul de medicamente la 1266 de femei diagnosticate cu o tumoare la sân între 1996 și 1997. La sfârșitul anului 2014, 202 dintre acestea au murit de cancer, în timp ce 476 au murit din alte cauze.

Studiul a mai relevat că în cazul pacientelor cu un anumit profil genetic, riscul de deces din cauza cancerului care a scăzut cu până la 40%, dacă au luat cel puțin o aspirină pe săptămână, în ultima jumătate de an, înainte de diagnostic.

Din păcate, studiile au relevat și reversul: în cazul pacientelor cu ..............................

Citește mai departe AICI

×